Nieuws

Www-bedenker hekelt IE en Javascript

Robert Cailliau, de Belgische medeoprichter van het wereldwijde web, zette tijdens de Next Web-conferentie in Amsterdam deze week zijn pessimistische kijk op het heden en de toekomst van het internet uiteen.

Het IT-genie, dat samen met CERN-collega Tim Berners-Lee het wereldwijde web bedacht, was naar eigen zeggen zo extreem in zijn meningen om aanwezigen te overtuigen van het belang van regels en standaarden op het net.

Nul op twintig
Zo krijgt Microsofts browser Internet Explorer van Cailliau een dikke nul op twintig. De enige browsers die zich volgens hem enigzins aan de webstandaarden houden zijn Safari en Firefox. Hij steekt daarbij wel de hand in eigen boezem.

“Een van de grootste fouten die we hebben gemaakt tijdens de ontwikkeling van het wereldwijde web was nalaten een programmeertaal te ontwerpen. “Als je een leegte in je eigen technologie laat, wordt die namelijk opgevuld door iets slechts”, preekte de wetenschapper volgens Webwereld.

420-errors
Cailliau doelt daarmee op programmeertalen als Javascript en PHP. “Javascript is de slechtste programmeertaal die ooit is ontwikkeld”, vindt hij.

De spreker was ook niet mals voor de organisator van het evenement. “De website van The Next Web heeft 420-errors. Hou je aan de standaarden!”

update 19u58: titel van artikel aangepast

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business