Nieuws

Safari onder Windows 7 is gevaarlijk

De Deense beveiligingsfirma Secunia heeft een kritiek beveiligingslek ontdekt in de browser Safari.

De exploit is mogelijk dankzij slordig werk van Apple bij de code-implementatie die verantwoordelijk is voor de parent windows in de browser, beweert de Poolse ontdekker Krystian Kloskowski volgens DailyTech.com.

In eenvoudige termen betekent dit dat als een speciaal ontworpen website bezocht wordt en de gebruiker de pop-upvensters sluit, een aanvaller kwaadaardige code kan uitvoeren op die computer en persoonlijke gegevens kan bemachtigen.

Windows 7
De onderzoekers kwamen tot deze vaststelling met de laatste versie van Safari 4 (4.0.5) onder Windows 7. Ze sluiten echter niet uit dat het lek ook in Mac OS X aanwezig is. Dat moeten verdere tests uitwijzen.

Het lek kan eveneens uitgebuit worden door HTML-gebaseerde webmailservices als Gmail en Hotmail. Dat meldt het United States Computer Emergency Readiness Team (US-Cert), een onderdeel van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid.

Waarschuwing
Terwijl Apple zich van de domme houdt, waarschuwen US-Cert en Secunia de Safari-gebruikers: open geen onbekende op HTML gebaseerde e-mails en schakel JavaScript uit, behalve voor vertrouwde websites.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business