Nieuws

Misbruikt Apple macht van iTunes?

Het Amerikaanse ministerie van Justitie onderzoekt of Apple zijn machtspositie heeft misbruikt in de markt van de digitale muziek.

Het ministerie heeft verschillende grote platenlabels en online muziekverkopers ondervraagd, vertellen bronnen uit de industrie aan de New York Times. Dat zou de eerste fase zijn van een antitrustonderzoek tegen Apple.

Amazon gedwarsboomd
De gigant zou namelijk zijn dominante positie, die het te danken heeft aan de iTunes-webwinkel, aangewend hebben om muzieklabels en online muziekverkopers te overtuigen om geen exclusieve toegang tot muziek te verkopen aan concurrent Amazon.

[related_article id=”158256″]

Dat meldde het zakelijke magazine Billboard in maart van dit jaar. Daarnaast zouden ongehoorzame labels gestraft zijn doordat Apple de reclame voor de bewuste nummers verwijderd zou hebben uit zijn iTuneswinkel.

MP3 Daily Deal
De online winkelreus Amazon wil dagelijks nieuwe digitale nummers aanbieden onder de noemer ‘MP3 Daily Deal’. Daarvoor gaat het exclusiviteitscontracten van een dag aan met enkele grote muzieklabels.

iTunes is met voorsprong de grootste digitale muziekhandelaar in de Verenigde Staten. Apple heeft 69 procent van de markt in handen volgens cijfers van onderzoeksbureau NPD. Amazon staat op de tweede plaats met slechts acht procent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business