Nieuws

Asus toont Eee Pad en Eee Tablet

Op de computerbeurs Computex in Taipei heeft fabrikant Asus zijn versie van de iPad voorgesteld. De 12 inch Eee Pad krijgt een Intel Core 2 Duo CULV-processor en draait op Windows 7.

Daarnaast staat de Eee Tablet in de schijnwerper. Deze e-lezer, gecombineerd met een digitaal notitieboekje, moet in september verkrijgbaar zijn.

Desktopvervanger
Met het optionele toetsenbord-dockingstation en zijn krachtige hardware zou de EP121-Eee Pad wel eens een geschikte desktopvervanger kunnen worden. Deze mobiele krachtpatser moet tien uur meegaan op één batterijlading.

[related_article id=”152275″]

Daarnaast is een minder krachtige 10 inchversie voorgesteld. De EP101TC zal Windows Embedded Compact 7 gebruiken.

Beide Eee Pads worden uitgerust met een ingebouwde webcam en minstens één USB-poort. De prijzen zullen tussen de 399 en 499 dollar liggen, meldt Engadget.

Combinatie van e-reader en kladblok
Een nieuwe formfactor is de Eee Tablet. Behalve voor boeken lezen kun je deze tabletcomputer gebruiken om notities te nemen met de meegeleverde balpen. Dit alles gebeurt op een monochroom scherm met 64 grijswaarden.

Tekenen of schrijven zou zeer nauwkeurig moeten gaan. Asus gaat er prat op dat de Eee Tablet met een inputgevoeligheid van 2.450 DPI het nauwkeurigste digitale kladbok ter wereld wordt. Ook de Eee Tablet moet het tien uur uithouden op één batterijlading.

Het toestel biedt ruimte aan een MicroSDHC-geheugensleuf en een 2 megapixelcamera waarmee documenten gefotografeerd en bewerkt kunnen worden. De prijs zal tussen de 199 en 299 dollar liggen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business