Nieuws

MSI-tablets met Windows 7 of Android

Ook MSI onthult enkele tablets op de Computex-computerbeurs. Officieel werd enkel de Windows 7-tablet met Atomprocessor voorgesteld, maar er was ook een versie met een Tegra 2-processor van Nvidia en Google’s Android te zien.

De Windowsversie van de Windpad werd voorgesteld tijdens een persconferentie. Het apparaat rekent op een Atom Z530-processor van Intel, 2GB RAM-geheugen en krijgt een SSD van 32GB mee waarop Windows 7 Home Premium staat voorgeïnstalleerd.

Trage interface
Bovenop het besturingssysteem plaatste MSI een zelfontwikkelde gebruikersinterface. De snelheid waarmee die software reageerde liet te wensen over volgens Engadget, dat de tablet even kon uitproberen. Aan het aanraakgevoelige capacitieve scherm lag het volgens hen niet.

[related_article id=”152275″]

Hoewel de getoonde tablet een prototype was, krijgt de Windpad 100 twee usb-poorten, een HDMI-uitgang voor video in 720p en een webcam mee. Het scherm meet tien inch en telt 1.024 bij 600 pixels. De WindPad 100 is later dit jaar verkrijgbaar voor 499 dollar.

Android-versie
Gek genoeg werd er tijdens de persconferentie met geen woord gerept over de Windpad 110. Die tablet, eveneens tien inch groot, draait op Android 2.1 en wordt aangedreven door Nvidia’s Tegra 2-processor. Hij krijgt één usb-poort en een niet nader benoemde video-outfunctie.

Op de beurs was wel een prototype van deze versie te zien. Het strakke design van de Windpad 110 verschilt van zijn rondere Windowsbroertje. Het uiterlijk pas je aan door de achtercover te vervangen.

Releasedatum?
Over de beschikbaarheid van het apparaat was men het bij MSI niet eens. Een productmanager vertelde Engadget dat het nog niet zeker was of de Windpad 110 ooit het levenslicht ziet, terwijl een andere sprak over eind dit jaar voor de prijs van 399 dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business