Nieuws

3G-skypen op je iPhone

iPhone-gebruikers kunnen vanaf nu ook skypen via het 3G-netwerk. Tot het einde van het jaar is dat gratis, daarna moet je betalen.

Met Skype voor de iPhone, dat in maart vorig jaar gelanceerd werd, was bellen via een mobiel datanetwerk tot nu toe niet mogelijk. Hoewel verschillende gsm-providers Voice Over IP-telefoneren via hun netwerk toestaan, blokkeerde Apple zelf deze functie.

iPad
Enkele maanden geleden werd deze functionaliteit echter vrijgegeven met de introductie van de iPad en de bijhorende iPhone OS 3.2 Software Development Kit. Skype ging met de SDK aan de slag en sinds vorig weekend valt Skype 2.0 met 3G-ondersteuning te downloaden in de AppStore.

De nieuwe software zou volgens de ontwikkelaar de geluidskwaliteit van een Skype naar Skype-gesprek naar cd-niveau moeten tillen op de iPhone 3GS en de tweede generatie iPod Touch en hoger. Dat lezen we op de officiële blogpagina.

Betalend
Voorlopig is skypen over het 3G-netwerk nog gratis, maar vanaf begin 2011 moet je betalen. Hoeveel dat zal zijn is nog niet duidelijk. Skype naar Skype-oproepen over een wifisignaal blijven gratis.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business