Nieuws

Telenet mag digitaal via ether uitzenden

Telenet kan deze herfst beginnen met het uitzenden van digitale televisie en radio via de ether. De Mechelse telecomreus is voorlopig de enige partij die hiervoor toestemming krijgt van licentiebeheerder Norkring België.

Telenet breidt zijn kabelaanbod uit met een draadloze radio- en televisiedienst. In principe kan het vanaf dit najaar starten met digitale radio en tv over de ether uit te zenden. Al is nog niet bekend wanneer dit van start gaat en met welk zenderaanbod.

Tv in de wagen
Via de open standaard DVB-T (Digital Video Broadcasting Terrestrial) zal digitale content naar de huiskamer verzonden worden. Via DVB-H (Handhelds) moet dat ook mogelijk zijn voor mobiele apparaten zoals smartphones en digitale tv-ontvangers in de wagen.

[related_article id=”158455″]

Hoewel Telenet voorlopig als enige groen licht heeft gekregen, benadrukt men bij Norkring België dat er nog andere partijen aan de onderhandelingstafel zitten. Zij vallen echter niet meer binnen de eerste selectieronde en kunnen dit jaar niet meer uitzenden.

Andere partijen
Volgens het persagentschap Belga is TV Vlaanderen, een digitale satellietprovider, een van hen. Norkring wil echter niet kwijt wie de overige kandidaten zijn en waarom enkel Telenet momenteel aan de voorwaarden voldoet.

Norkring België is sinds midden 2009 bevoegd om de nodige licenties en bijbehorende frequenties voor digitale radio en tv via de ether aan te bieden. Eind 2008 nam het een belang van 49 procent in het zenderpark van de VRT.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business