Android 3.0 mikt op tablets

Er zijn een paar details bekend over Android 3.0. Het systeem zou expliciet mikken op toestellen met een zware processor.

Gingerbread, zoals versie 3.0 ook wordt genoemd, zal vanaf half oktober beschikbaar zijn. De eerste telefoons verschijnen dan in november of december. De details worden uitgelegd in de Russische podcast Digestiv, en zijn vertaald door Unwiredview.

Smartphones en tablets
Het ziet er naar uit dat versie 3.0 meteen mikt op geavanceerde smartphones en tablets. Zo zijn de minimumvereisten een processor van 1 GHz, 512 megabyte RAM en een scherm van 3,5 inch of hoger. Meteen zal er een resolutie van 1.280 x 760 zijn voor toestellen vanaf 4 inch.

[related_article id=”158662″]

Eerder werd al bekend dat Android zich gaat focussen op de gebruikersinterface. Dat wordt nu opnieuw bevestigd. Onder meer geanimeerde overgangen tussen programma’s vallen hieronder.

Volgens Unwiredview zou er ook officieel een scheiding komen binnen Android. Versies 2.1 en 2.2 zullen dienen voor goedkopere mainstreammodellen. Android 3.0 zelf mikt op geavanceerde (lees: duurdere) toestellen.

Update 2 juli 12.30 uur:
Androidmedeweker Dan Morrill trekt in enkele Twitterberichten bovenstaand bericht in twijfel. Hij benadrukt dat het om een gerucht gaat en niet om een aankondiging. Al ontkent hij niets expliciet en gaat hij zelf niet in detail over de toekomst van Android.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business