Nieuws

Kinect-variant komt naar pc

PrimeSense, de ontwikkelaar van de sensoren in de Kinect-controller, lanceert samen met Asus een gelijkaardig product voor gebruik met een pc.

Het Israëlische bedrijf PrimeSense ontwikkelde de technologie en sensoren waarop Microsoft later zijn bewegingscontroller voor de Xbox 360 baseerde. Samen met computerfabrikant Asus lanceren de Israëliërs deze week op de CES-beurs de Wavi Xtion.

Ontwikkelkit voor software
Naast de bewegingscontroller lanceert het duo de SDK-ontwikkelkit Xtion Pro, waarmee software voor het platform geschreven kan worden. Ontwikkelaars kunnen hun geesteskinderen in de toekomst aanbieden via een nog te lanceren Xtion-applicatiewinkel.

[related_article id=”161452″]

De cameracontroller zal gedemonstreerd worden tijdens de CES-beurs die deze week in Las Vegas van start gaat. Het toestel moet in het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar zijn. Meer details of een prijs zijn nog niet bekend.

Openbron-drivers voor Kinect
De vraag is echter of de ontwikkelgemeenschap zit te wachten op een variant van de Kinect van Microsoft. PrimeSense bracht immers zelf openbrondrivers voor dit stukje hardware uit, en verschillende hobbyisten ontwierpen eigen drivers om interactie tussen de Kinect-hardware en een computer mogelijk te maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business