Nieuws

Windows Phone 7 vreet 3G-data

Eigenaars van een Windows Phone 7-smartphone klagen dat hun toestel absurd veel data over 3G ontvangt. Zelfs als ze verbinding hebben met een wifinetwerk.

Het regent klachten over het 3G-verbruik van Windows Phone 7-toestellen op het Microsoft Answers-forum. Verschillende gebruikers rapporteren een verbruik van meerdere megabytes per uur. Zelfs als ze verbinding hebben met een wifinetwerk blijft het toestel data ontvangen en verzenden over 3G.

Tegels
Windows Phone 7 is geconfigureerd om automatisch nieuwe updates op te halen voor e-mailaccounts en om de pictogrammen van toepassingen en de ‘live tegels’ van nieuwe informatie te voorzien. Maar dat verklaart de omvang van het probleem niet, net als het feit dat er voor 3G wordt gekozen terwijl er een wifiverbinding beschikbaar is.

[related_article id=”161452″]

Een officiële verklaring of zelfs de erkenning van het probleem is er niet. Mogelijk wordt het verholpen met de eerste grote Windows Phone 7-update. Microsoft-topman Steve Ballmer kondigde tijdens de CES-beurs vorige week aan dat die er binnen enkele weken aan komt.

Dure grap
Tot dan moeten eigenaars van een Windows Phone 7-toestel (in België zijn drie modellen verkrijgbaar) hun verbruik nauwlettend in het oog houden. Enkele megabytes per uur betekent op maandbasis al gauw 1,5 gigabyte aan dataverkeer over 3G. Een Windows Phone 7-toestel gebruiken kan je, afhankelijk van je mobiel internet-abonnement, dus een flinke duit kosten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business