Nieuws

Telenet past FiberNet-formules aan

Telenet lanceert vandaag een nieuw internetproduct. Verwacht wordt dat de glasvezelabonnementen een upgrade krijgen.

Begin december verdween de informatie over de ExpressNet XL-internetformule van Telenet van zijn website. De klantendienst van Telenet vertelde een lid van het telecomforum Tik.be dat de info op de website nog aangepast moest worden, maar dat er nieuwe formules komen.

FiberNet 50 verdwijnt, 100 blijft
ExpressNet/XL zal vervangen worden door de nieuwe glasvezelformule FiberNet 40. En ook TurboNet/XL verdwijnt en wordt (voor nieuwe klanten) vervangen door een andere glasvezelformule, namelijk FiberNet 60. De bestaande FiberNet 50-formule verdwijnt, maar FiberNet 100 blijft bestaan.

[related_article id=”158455″]

Het bestaan van de FiberNet 40- en 60-formules werd nog door een overijverige websitemedewerker bevestigd. Ook in december verschenen de productpagina’s van beide abonnementsformules op de Telenetsite, maar die werden al snel weer offline gehaald.

FiberNet 40 met limiet
Voor FiberNet 40 zou je los 44,95 euro moeten neertellen en in combinatie met televisie en telefonie 54,95 euro. De maximale downloadsnelheid zou op 40 Mbps liggen en de upload op 2 Mbps. Vrij downloaden kan met deze formule niet, er is een limiet van 100 GB.

FiberNet 60 biedt down maximaal 60 Mbps en up 3,5. Vrij downloaden is met deze formule wel mogelijk. De prijs zou 64,95 los bedragen en in een Shake+ kost het je 74,95 euro per maand. Daarnaast wordt gefluisterd dat de prijs van de FiberNet 100-formule in een Shake verlaagd wordt tot 99 euro per maand.

Internet van de toekomst
Een mailing van de marketing aan Telenetklanten gisterenavond bevestigt enigszins de vermoedens. Na de aankondiging van de persconferentie vandaag om 11.00 uur vind je het zinnetje “Misschien staat binnenkort ook bij u het internet van de toekomst voor de deur.”

Om 11.00 uur weten we dus of de geruchten juist zijn. Je kan de aankondiging live meevolgen op de Telenetblog.

Update 11.30 uur:
Telenet bevestigt tijdens de persconferentie de lancering van FiberNet 40 en 60. De prijzen en specificaties in het artikel kloppen, buiten de maximale uploadsnelheid van de FiberNet 60-formule. Die ligt op 3,5 Mbps in plaats van 3 (aangepast in de tekst). Over een verlaging van de prijs van een Shake-pakket met FiberNet 100-internet wordt niets gemeld. Bestaande klanten worden niet automatisch geüpgraded. De nieuwe formules zijn beschikbaar vanaf 17 januari.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business