Nieuws

Laptop met belangrijk onderzoek gestolen

Een back-up maken van je gegevens is belangrijk. Al beseffen veel mensen dit pas als het al te laat is. Een koppel wetenschappers is jaren aan onderzoek naar prostaatkanker én een mogelijke remedie kwijt doordat hun laptop is gestolen.

De Amerikaanse Sook Shin en haar man Ralf Jankecht leiden het onderzoek naar prostaatkanker aan de universiteit van Oklahoma. Het koppel zoekt al jaren, zeven dagen per week, naar een geneesmiddel voor die vreselijke aandoening.

Geen back-up of serienummer
Toen ze op een zondagavond op weg naar het laboratorium bij een wegrestaurant stopten om een hapje te eten, werd hun MacBook met alle onderzoeksgegevens gestolen uit hun wagen. Een back-up hebben ze niet en het zou jaren kunnen duren om een deel van de onderzoeksresultaten terug te halen. Andere gegevens zijn onherroepelijk verloren.

In een interview met de Amerikaanse nieuwszender News 9 vertelt Shin dat zij zich ongelooflijk schuldig voelt. Zij en haar man smeken de crimineel om de data terug te bezorgen en beloven hem of haar duizend dollar. De wetenschappers kennen het serienummer van hun MacBook niet, wat het nog moeilijker maakt om hem terug te vinden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business