Bugs opsporen in Chrome kan je veel geld opleveren. De Russische beveiligingsspecialist Sergey Galazunov verdiende er het afgelopen jaar bijna 20.000 dollar mee. Galazunov is een van de actiefste beveiligingsonderzoekers van het Chromium-project. Hij heeft nu voor het eerst een kritieke fout in de openbronbrowser (waar Chrome op is gebaseerd) gerapporteerd. Daarvoor vangt hij 3133,70 dollar. […]


Bugs opsporen in Chrome kan je veel geld opleveren. De Russische beveiligingsspecialist Sergey Galazunov verdiende er het afgelopen jaar bijna 20.000 dollar mee.

Galazunov is een van de actiefste beveiligingsonderzoekers van het Chromium-project. Hij heeft nu voor het eerst een kritieke fout in de openbronbrowser (waar Chrome op is gebaseerd) gerapporteerd. Daarvoor vangt hij 3133,70 dollar. Die som vertaalt zich als ‘eleet’ in internetjargon en is een verbastering van het woord elite.

Google begon eind januari 2010 met het uitbetalen van vrijwilligers die een belangrijke fout rapporteren. Naast de kritieke fout ontdekte Galazunov er afgelopen jaar vier met de leet-waardering. Die waren goed voor 1.337 dollar elk. Daarnaast meldde hij elf bugs ter waarde van 1.000 en eentje van 500 dollar.


[related_article id=”158901″]

Update
Google heeft alle recent gerapporteerde gaten gedicht en een nieuwe update voor de stabiele versie van Chrome uitgebracht. De update installeren is niet nodig, die wordt automatisch uitgerold zodra je de browser herstart.

Over de kritieke fout die Galazunov heeft ontdekt, zijn geen details vrijgegeven. Via een kritiek lek kunnen kwaadwillenden de controle over je computer overnemen.