Nieuws

Tiener maakt mobiele hitgame

Geen idee wat je een veertienjarige computerfreak moet kopen voor zijn verjaardag? Waarom geen ontwikkelkit voor mobiele apps?

De veertienjarige Robert Nay uit Utah is waarschijnlijk de jongste ontwikkelaar ooit die in de top drie van Apples lijstje met populairste gratis games staat. Zijn spel Bubble Ball wedijvert de laatste dagen met demoversies van toppers als Angry Birds.

Puzzelspel
In Bubble Ball, een zogenaamde physics simulator, moet je een bal door middel van zwaartekracht naar het eindpunt begeleiden door allerlei voorwerpen op strategische plaatsen neer te zetten.

[related_article id=”161563″]

Bubble Ball is ook beschikbaar voor Androidtoestellen. De tiener maakte gebruik van de Corona-ontwikkelkit van Ansca Mobile. Daarmee kon hij zijn spel op een simpele manier zowel in de App Store als in de Market Place van Android publiceren.

Eerste plaats
In de eerste twee weken na de lancering in de App Store werd Bubble Ball een miljoen keer gedownload. Afgelopen donderdag steeg de app naar de eerste plaats bij de gratis applicaties en haalde ze 400.000 downloads in 24 uur tijd. Momenteel staat zij op nummer tien.

De moeder van Robert maakte het ontwerp voor enkele levels, maar de knaap deed al het programmeerwerk. De zakelijke kant van het verhaal, zoals het publiceren in de applicatiewinkels van Apple en Google, werd ook door mama gedaan. Dat schrijft AllThingsD.
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business