Nieuws

Google voorspelt hoe lang mensen op een locatie blijven

Google wil je laten zien hoe lang mensen gemiddeld op een bepaalde locatie blijven. Op die manier kan je beter je bezoek aan die plaats inplannen.

Google wil je een beter beeld geven over bepaalde locaties. Het zal nu ook cijfers tonen over hoe lang mensen gemiddeld op een bepaalde locatie verblijven. Dat meldt het bedrijf in een post op Google+. De aanpassing zal doorgevoerd worden in de Google-app en ook tijdens het zoeken via een mobiel toestel.

Wie naar een bepaalde locatie zoekt, zal al wel gemerkt hebben dat bovenaan de resultaten Google vaak meer informatie over de locatie in kwestie geeft. Denk aan openingsuren, een link naar Google Maps, een telefoonnummer, recensies, enzovoort. Aan dat lijstje wordt nu op ook de gemiddelde bezoekduur van gebruikers toegevoegd.

Op die manier zou je een betere indruk moeten krijgen over een plaats. Stel je bijvoorbeeld voor in het geval van een café. Als mensen gemiddeld maar 30 minuten op die plaats blijven, is dat vermoedelijk niet de bar waar je een avondje uit wilt doorbrengen.

Voorlopig is de nieuwe functie bij ons nog niet te zien. Google heeft weinig details gegeven over de termijn en de landen waar de update wordt uitgerold.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business