Pulse: Apple is meer dan 800 miljard waard en Amazon onthult Echo Show

Ook in deze Pulse: Tiener breekt retweet-record met chicken nuggets, Nintendo Switch duwt omzet van Nvidia de hoogte in en Zuid-Korea bouwt 's werelds grootste testsite voor autonome wagens.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Apple is meer dan 800 miljard dollar waard

Apple is het eerste Amerikaanse bedrijf dat een marktwaarde van meer dan 800 miljard dollar bereikt. Dat schrijft Reuters. Het bedrijf zag de koers van zijn aandelen dit jaar al met 33 procent stijgen. Als het die groei weet verder te zetten, zal het later dit jaar nog de kaap van 1 biljoen dollar ronden.

2. Amazon onthult Echo Show

Amazon heeft de Echo Show onthuld, een variant van zijn slimme Alexa-luidspreker met een touchscreen. Het toestel biedt dezelfde functionaliteit als de originele luidspreker en vult die aan met visuele informatie op het scherm. Daarnaast kan het apparaat ook video afspelen en biedt hij ondersteuning voor videogesprekken. De Show kan bovendien communiceren met de beveiligingscamera’s in je netwerk en de bewakingsbeelden tonen. De Echo Show is vanaf 28 juni beschikbaar in de VS aan een adviesprijs van 229,99 dollar. Of en wanneer de Show bij ons beschikbaar zal zijn, is op dit moment nog niet bekend. Ook de klassieke Echo is bij ons niet officieel te verkrijgen omdat Alexa nog geen Nederlands ondersteunt.

https://www.youtube.com/watch?v=WQqxCeHhmeU

3. Nintendo Switch duwt omzet van Nvidia de hoogte in

De Nintendo Switch gaat als zoete broodjes over de toonbank en dat is ook goed nieuws voor Nvidia, dat de Tegra X1-chip in de console levert. Nvidia zag zijn omzet voor de Tegra-processors ten opzichte van vorig jaar met 108% stijgen naar 332 miljoen dollar. Ook de andere afdelingen van het bedrijf, waaronder gpu’s, datacenter en automotive, deden het bijzonder goed. De totale omzet in het eerste kwartaal bedroeg 1,94 miljard dollar, een stijging van 48 procent jaar op jaar.

4. Tiener breekt retweet-record met chicken nuggets

De Amerikaanse tiener Carter Wilkerson heeft het wereldrecord retweets op zijn naam voor een tweet waarin hij fastfoodketen Wendy’s om levenslang gratis chicken nuggets vraagt. Het record stond lange tijd op naam van tv-persoonlijkheid Ellen DeGeneres, die met haar Oscar-selfie 3,4 miljoen retweets verzamelde op Twitter. Carter zit ondertussen aan 3,5 miljoen retweets en hoewel Wendy’s aanvankelijk om 18 miljoen retweets had gevraagd, komen ze toch al over de brug met de gratis nuggets nu het record is gebroken. Daarnaast is het met Carter overeengekomen om ook 100.000 dollar te schenken aan The Dave Thomas Foundation for Adoption.

5. Zuid-Korea bouwt ‘s werelds grootste testsite voor autonome wagens

Zuid-Korea bouwt momenteel een domein van ongeveer 35,6 hectare voor tests met zelfrijdende wagens. Dat schrijft Business Korea. Het is ‘s werelds grootste testsite voor autonoom rijden en moet het land helpen zichzelf als voortrekker op de zelfrijdende markt te positioneren. Onder meer SK Telecom, Samsung, Hyundai en Kia zullen gebruik maken van de infrastructuur.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business