Pulse: Apple vernieuwt Macs op WWDC en Facebook aapt Snapchat opnieuw na

Ook in deze Pulse: LG maakt overstap naar OLED voor V30-smartphone, exploit achter WannaCry wordt ook voor cryptocurrency-botnet ingezet en ontwikkelaars trekken stekker uit mp3-licentie.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. Apple vernieuwt Macs op WWDC

Apple zal volgens Bloomberg geüpdatete versies van zijn drie MacBook-modellen presenteren op WWDC volgende maand. De MacBook Pro krijgt Intels Kaby Lake-processor aan boord, en ook de 12 inch MacBook en 13 inch MacBook Air krijgen een upgrade onder de motorkap. Apple presenteerde zijn nieuwe MacBook Pro’s pas eind vorig jaar, maar die werden toen nog uitgerust met de vorige generatie Intel Skylake-processors. Een update naar de nieuwe generatie is dus welkom.

2. Facebook aapt Snapchat opnieuw na

Facebook breidt zijn camera-app Instagram uit met gezichtsfilters, een functie die opnieuw rechtstreeks werd afgekeken van Snapchat. Instagram-gebruikers kunnen kiezen uit acht filters om hun selfies op te leuken. Daarnaast werd ook de mogelijkheid toegevoegd om video’s achterwaarts af te spelen en hashtag stickers aan je foto’s toe te voegen die doorlinken naar de betreffende overzichtspagina van de hashtag.

3. LG maakt overstap naar OLED voor V30-smartphone

Het ziet er naar uit dat de LG V30 met een OLED-scherm zal worden uitgerust in plaats van LCD. Dat schrijft The Korea Herald. Ook de opvolger van de G6 zal een OLED-paneel krijgen. LG zou daarmee in de voetsporen treden van zijn Koreaanse concurrent Samsung, dat al langer gebruik maakt van OLED-schermen voor zijn smartphones. Het voordeel van OLED ten opzichte van LCD is dat het levendigere kleuren en diepere zwartwaarden kan weergeven, en bovendien een positief effect kan hebben op de autonomie.

4. Exploit achter WannaCry wordt ook voor cryptocurrency-botnet ingezet

De exploit die werd gebruikt voor de grootschalige ransomware-aanval afgelopen weekend, wordt ook voor een botnet misbruikt om de cryptocurrency Monero te minenDat ontdekte securitybedrijf Proofpoint. Al zeker 200.000 computers zouden besmet zijn en zonder medeweten van de eigenaars digitaal geld fabriceren. Volgens Proofpoint hebben de hackers zo sinds eind april reeds meer dan 1 miljoen dollar in Monero gegenereerd.

5. Ontwikkelaars trekken stekker uit mp3-licentie

Het Fraunhofer Institute laat zijn licenties vallen voor bepaalde patenten en software in verband met mp3. Hoewel mp3 nog erg populair is, vindt het dat de codec na meer dan twee decennia plaats moet maken voor “efficiëntere audiocodecs met geavanceerdere mogelijkheden”. Het instituut is ook betrokken bij de ontwikkeling van het modernere AAC-formaat dat “meer functionaliteit en een hogere audiokwaliteit aan lagere bitrate levert”. Mp3 zal natuurlijk wel gewoon blijven werken, maar wordt nu als een verouderde codec beschouwd.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business