Google heeft zijn Assistant van een hele reeks updates voorzien en brengt de spraakassistent binnenkort ook naar iOS.

Advertentie

Google brengt zijn Assistant naar de iPhone. Dat maakte het bedrijf bekend tijdens zijn keynote aan de start van ontwikkelaarsconferentie I/O. Het nieuws maakt deel uit van een hele reeks updates voor de spraakassistent.

De geruchten dat Google zijn Assistant op de iPhone zou introduceren, deden al even de ronde. Google wil dat zijn assistent alomtegenwoordig beschikbaar is, en dan kan aanwezigheid op de populairste smartphone ter wereld natuurlijk niet ontbreken. De Google Assistant-app is vanaf nu beschikbaar voor Amerikaanse gebruikers in de App Store.

Vanwege beperkingen in iOS zal de dienst evenwel niet zo diep in het systeem geïntegreerd zijn alsop Android. De Google Assistant zal dus zijn beperkingen hebben tegenover Siri, maar moet nog altijd in staat zijn om je verder te helpen bij verschillende taken. Zo kan je iMessages sturen en liedjes in Spotify afspelen, maar bijvoorbeeld geen wekker instellen. Bovendien kan je de assistent alleen via de Google Assistant-app op je iPhone raadplegen.

Google Lens

Verder wordt Google Lens in de Assistant geïntegreerd. Met die nieuwe functie krijg je realtime informatie op je scherm te zien over de foto die je maakt. Als je bijvoorbeeld een poster ziet voor je favoriete band, kan je je camera er op richten en geeft de Assistant informatie over de band. Je kan zelfs meteen tickets kopen voor hun volgende concert.

[related_article id=”215302″]

Aan de ontwikkelaarszijde onthulde Google een software development kit (SDK) die externe ontwikkelaars toelaat om de Google Assistant in hun applicaties te verwerken.

Geen Nederlands

Voorlopig ben je nog verplicht om de Assistant in het Engels aan te spreken, maar Google werkt aan ondersteuning voor meer talen. Binnenkort begrijpt hij ook (Braziliaans) Portugees, Frans, Duits, Japans, Italiaans, Koreaans en Spaans. Op Nederlandstalige ondersteuning blijft het voorlopig wachten.

De Google Assistant is vandaag reeds beschikbaar op meer dan 100 miljoen apparaten. Dat zijn voornamelijk smartphones, maar ook de slimme luidspreker Google Home. Na een eerste lancering in de Verengide Staten en het Verenigd Koninkrijk, zal die vanaf later dit jaar ook in Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland en Japan beschikbaar zijn.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here