Pulse: Apple werkt aan AI-chip voor de iPhone en LG V30 met tweede uitklapscherm duikt op

Ook in deze Pulse: Nintendo krikt Switch-productie op voor feestdagen, zoek je persoonlijke mails en foto's via Google, en Samsung wil geheugenproductie uitbreiden.

1. Apple werkt aan AI-chip voor de iPhone

Apple zou werken aan een toegewijde AI-chip voor de nieuwe iPhone. Dat schrijft Bloomberg. De chip, die Apple Neural Engine zou heten, kan worden ingezet voor taken die geavanceerde algoritmes gebruiken voor gezichts- en spraakherkenning, en augmented reality. De toegewijde chip moet zowel het batterijleven als de prestaties van de iPhone ten goede komen. Apple houdt zoals gewoonlijk de lippen stijf op elkaar, maar CEO Tim Cook heeft al meermaals gehint dat augmented reality en AI belangrijk zijn voor de toekomst van het bedrijf.

2. LG V30 met tweede uitklapscherm duikt op

Gerenommeerd lekker Evan Blass heeft een beeld online gezet van wat een vroege render zou zijn van de nieuwe LG V30. Die toont een tweede scherm dat ditmaal groter is dan bij de V10 en V20 en vanuit de onderkant van de smartphone uitschuift. Het is evenwel niet duidelijk of LG dit ontwerp verderzet voor de definitieve smartphone, die vermoedelijk in september wordt gelanceerd.

https://twitter.com/evleaks/status/868450145213480960

3. Nintendo krikt Switch-productie op voor feestdagen

Nintendo is volgens de Financial Times in volle voorbereiding voor de feestdagen en zou de productie van de Switch omhoog krikken. Aanvankelijk mikte Nintendo erop dit fiscale jaar 16 miljoen consoles te produceren, maar dat aantal zou nu zijn bijgesteld naar 18 miljoen. De spellengigant zelf ontkent het bericht evenwel. De console deed het erg goed bij zijn lancering in maart, hoewel er op dat moment nauwelijks games voor beschikbaar waren, en het is nog altijd een uitdaging om een exemplaar te vinden. Nintendo zou er dus baat bij hebben om de productie te verhogen, maar riskeert zo eveneens problemen in zijn productieketen en de levering van onderdelen.

4. Zoek je persoonlijke mails en foto’s via Google

Google rolt een update uit voor zijn zoekresultaten die een nieuw tabblad toevoegt dat resultaten uit je Gmail en Google Photos toont. De functie werd eerst opgemerkt door Search Engine Roundtable. Het ‘Personal’-tabblad schuilt onder de knop ‘More’, maar is nog niet bij iedereen zichtbaar. Zie je de optie nog niet, dan moet je nog even geduld hebben.

5. Samsung wil geheugenproductie uitbreiden

Samsung bekijkt of het de productie van geheugenchips in zijn Chinese fabriek in Xi’an kan uitbreiden als reactie op de almaar toenemende vraag door het succes van smartphones en ssd’s. Daardoor is er momenteel een tekort op de markt. De investering zou volgen op een eerdere investering van 7 miljard dollar in de Chinese fabriek voor de productie van Samsungs 3D NAND-geheugenchips.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business