Pulse: iPhone krijgt gezichtsherkenning en Pokémon Go bracht al meer dan 1 miljard euro op

Ook in deze Pulse: België telt 4.194.395 vaste internetlijnen, Lenovo onthult 360 Camera Mod en Tencent zet kinderslot op populair smartphonespel.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. iPhone krijgt gezichtsherkenning

Bloomberg bericht dat de volgende iPhone wordt uitgerust met gezichtsherkenning om de telefoon te ontgrendelen. Het gaat om een 3D-sensor die snel en accuraat een gezicht kan analyseren. De technologie zou veiliger zijn dan Touch ID omdat meer biometrische data wordt verzameld. Dat zorgt er bovendien voor dat de sensor moeilijker bedot kan worden door een foto. Volgens de bronnen van Bloomberg is Apples ultieme doel dat gebruikers de gezichtsherkenning boven Touch ID zullen verkiezen.

2. Pokémon Go bracht al meer dan 1 miljard euro op

Pokémon Go heeft een jaar na lancering al meer dan 1 miljard euro omzet gegenereerd. Dat schrijft VentureBeat. Het populaire smartphonespel werd wereldwijd al 752 miljoen keer gedownload. Het grootste deel van de omzet werd in 2016 gegenereerd, toen de hype rond het spel op zijn hoogtepunt was. Vorige maand telde Pokémon Go nog 60 miljoen spelers, waarvan 20 procent elke dag het spel opende. In augustus 2016 waren er 100 miljoen maandelijkse spelers.

3. België telt 4.194.395 vaste internetlijnen

4.194.395. Dat is het aantal vaste internetverbindingen in België, een stijging van 3 procent ten opzichte van vorig jaar. De cijfers zijn afkomstig van ISPA, de vereniging van Belgische internetproviders. In het eerste kwartaal van 2017 telde de organisatie 3.784.275 aansluitingen op de consumentenmarkt en 441.120 verbindingen op de zakelijke markt. In totaal kwamen er 29.313 aansluitingen bij ten opzichte van een jaar eerder.

4. Lenovo onthult 360 Camera Mod

Lenovo blijft geloven in het Moto Mod-verhaal voor de Motorola Moto Z-lijn. Het heeft een nieuwe Mod aangekondigd die een 360°-camera toevoegt aan de Moto Z, Z Play of Z2 Play. Dat onthulde notoir telecomlekker Evan Blass in een tweet. De Mod werd tijdens een evenement in Ghana aangekondigd, maar wellicht wordt hij snel ook in andere markten geïntroduceerd.

https://twitter.com/evleaks/status/881812539327348736

5. Tencent zet kinderslot op populair smartphonespel

Het Chinese Tencent is met name bekend voor het in China razend populaire WhatsApp-alternatief WeChat, maar heeft ook heel wat andere apps in zijn portfolio. Zo maakt het ook het smartphonespel ‘Honour of Kings’ dat een groot succes is bij Chinese kinderen. Het succes is zo groot dat het bedrijf al veel klachten kreeg dat kinderen makkelijk verslaafd raken aan het spel. Volgens Reuters introduceert Tencent daarom een kinderslot dat de speeltijd beperkt tot één uur per dag voor kinderen onder 12 jaar. Kinderen tussen 12 en 18 jaar mogen twee uur per dag spelen. Kinderen jonger dan 12 jaar die nog na negen uur ‘s avonds het spel opstarten, worden geblokkeerd. Daarnaast worden beperkingen opgelegd op hoeveel geld jonge spelers in de app kunnen uitgeven.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business