Pulse: ‘De toekomst van vervoer’ en EU overweegt nieuwe monsterboete voor Google

Ook in deze Pulse: Belgische cyberbeveiliging nipt in top 30 en Samsung op schema om Intels chipkroon te stelen

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

1. ‘De toekomst van vervoer’

Zweedse fabrikant Einride introduceert voor het eerst een volledig functionerende versie van de ‘T-pod’. De futuristische truck kan zowel autonoom rijden als op afstand bestuurd worden, en rolt dit jaar al over het Zweedse wegdek. Dat schrijft Smartbiz. De T-pods lijken nog het meest op containers op wielen. Aangezien de trucks zijn ontworpen om autonoom te rijden, is er geen plaats voorzien voor een menselijke passagier en zijn ook ramen overbodig.

2. EU overweegt nieuwe monsterboete voor Google

De Europese mededingingsautoriteiten overwegen een nieuwe recordboete voor Google, ditmaal in verband met Android. Dat schrijft Reuters. De Europese Commissie is van oordeel dat Google de dominante positie van het mobiele OS gebruikt om concurrerende bedrijven op vlak van search, apps en reclame weg te cijferen, door zijn eigen diensten een voorkeursbehandeling te geven. De Commissie vraagt nu een tweede opinie van een groep experten die zich over de zaak zullen buigen, alvorens het een definitief oordeel velt. De potentiële boete zou nog hoger kunnen uitkomen dan de boete van 2,4 miljard euro die Google eind vorige maand werd opgelegd.

3. Belgische cyberbeveiliging nipt in top 30

Belgïë strandt op een 29ste plaats in de Global Cybersecurity Index, een rapport van de Internationale Telecommunicatie Unie (ITU) dat landen rangschikt op de kwaliteit van hun cyberbeveiliging. Twee jaar geleden stond ons land nog op de 47ste plaats. Singapore staat helemaal bovenaan de lijst van 194 landen. De landen werden onder meer beoordeeld op nationaal beleid, juridische aanpak en organisaties die zich specifiek met cyberveiligheid bezighouden.

4. Samsung op schema om Intels chipkroon te stelen

Samsung wordt verwacht zijn beste kwartaalresultaten ooit af te leveren, en dat heeft het met name aan zijn afdeling voor geheugenchips te danken. Het ziet er naar uit dat de Zuid-Koreanen Intel voor het eerst van de troon zullen stoten als grootste chipfabrikant in omzet. In productie is het nu al de grootste. Een dominante positie die nog eens onderstreept wordt door een investering van 18,6 miljard dollar in eigen land om de ontwikkeling van geheugenchips en smartphoneschermen verder op te drijven.


Weer helemaal mee? Lees zeker ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business