Nieuws

LG HomeBrew: de biermachine op basis van capsules

Op dit moment kan je reeds koffie maken met capsules. De LG HomeBrew maakt het echter mogelijk om dit ook met bier te doen.

Ik herinner me nog goed dat mijn grootouders enorm gelukkig waren met hun eerste koffiezetapparaat van Senseo. Ze konden makkelijk en snel een kopje koffie maken en moesten niet meer knoeien met koffiefilters en -bonen. LG maakt nu gebruik van hetzelfde principe met zijn nieuwe LG HomeBrew die voorgesteld zal worden op CES 2019 in Las Vegas.

Zoals de naam misschien al doet vermoeden, probeert de HomeBrew een soort van thuisbrouwerij te zijn. Je er dus geen koffie mee maken, maar wel bier. LG zelf omschrijft het apparaat als een toestel dat het brouwproces enorm makkelijk maakt door eenmalig te gebruiken capsules, geoptimaliseerde fermentatiealgoritmes en een handige zelfschoonmaakfunctie.

De werking

De capsules van de HomeBrew zouden een combinatie bevatten van o.a. mout, gist, hop-olie en smaakstoffen. Met een druk op de knop begint het geautomatiseerde brouwproces en met een app kan je controleren hoelang het duurt voor jouw pint bier klaar is. Dit hele proces zou een tweetal weken moeten duren afhankelijk van het bier, waarna de HomeBrew je voorziet van hoeveelheden tot vijf liter.

Om te beginnen, heeft LG vijf bieren in zijn aanbod: American IPA, golden American Pale, English Stout, Belgisch Witbier en Czech Pilsner. De hamvraag blijft natuurlijk of deze bieren ook dezelfde smaak zullen hebben als wanneer je ze uit een flesje of van de tap zou drinken.

Over de wereldwijde beschikbaarheid en de prijs van het apparaat is nog niets bekend. Al lijkt het me niet meteen iets waaraan we nood hebben in België. De LG HomeBrew houdt het bij één Belgisch bier voorlopig en wat mij betreft, is de kans klein dat het toestel in de buurt zal komen van de kwaliteit van de Belgische brouwerijen – hips!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business