Nieuws

Minder tracking en verbeterde paswoordmanager in Firefox

De mannen van Firefox kwamen vandaag met 3 leuke nieuwigheden; nieuwe anti-tracking tools, nieuwe paswoordmanager en een gegevenslek monitor. Daarmee hoopt het bedrijf pionier van de internetveiligheid te blijven.

Privacy en veiligheid worden elke dag belangrijker. Dat herhaalde Apple gisteren in zijn ontwikkelaarsconferentie nog eens en wordt ook vandaag nog eens bovengehaald door Firefox. Na de talloze wereldwijde schandalen waarbij gevoelige informatie gelekt werd heeft Firefox het voortouw genomen en wil privacy pionier worden.

Firefox VS. Chrome

Het team van Firefox lanceerde daarom vandaag een nieuwe release met nieuwe functies waardoor adverteerders je minder gemakkelijk kunnen volgen terwijl jij rustig surft. Het internetbedrijf nam dan ook meteen de daad bij het woord en ging de challenge aan met Google Chrome. In het filmpje hieronder wordt duidelijk hoe Firefox privacy zeer hoog in het vaandel draagt.

Het bedrijf noemt het zelf ‘Enhanced Tracking Protection’. Met die functie kan je jezelf onzichtbaar maken voor cookies en trackers van adverteerders. Op zich is deze nieuwe functie niet verrassend, Mozilla heeft het comfort en de veiligheid van zijn gebruikers altijd op nummer 1 gezet. Op de website lezen we ook dat de browser ‘uw privacy beschermt, wachtwoorden veilig opslaat en dat het op een respectvolle manier met de gebruiker omgaat’. Bij nieuwe gebruikers zal de functie automatisch geactiveerd staan waar het bij de huidige gebruikers handmatig moet worden ingeschakeld.

Naast al deze nieuwe beveiligingsopties heeft het Mozilla team vandaag ook een nieuwe paswoordmanager gelanceerd. Tot nu toe zat Lockbox enkel in mobiele applicaties, maar nu heet Firefox hier een desktop versie van gemaakt.

Als laatste liet het internetbedrijf ook weten een nieuw overzicht te lanceren waarin je je mailadres kan opzoeken om te weten te komen of het voorkomt in databases van een gegevenslek. Daarmee zou je misschien sneller te weten komen of je gegevens ergens open staan om in actie te schieten!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business