Nieuws

GM en Michelin lanceren banden zonder lucht

Michelin en GM lanceren Uptis: banden zonder lucht, die tegen 2024 op de markt zouden moeten komen. Uptis staat voor duurzaamheid, meer veiligheid en respect voor het milieu.

Het klinkt heel vreemd en misschien zelfs onlogisch maar het is handiger dan je denkt! GM en Michelin hebben samen een prototype van luchtloze banden onthuld. Het systeem wordt Uptis genoemd en staat voor ‘Unique Puncture-proof Tire System’.

Volgens Michelin zou je het verschil nauwelijks merken. De banden zijn gemaakt om aan hoge snelheid over de snelweg te rijden en het comfort zou hetzelfde zijn als een conventionele band. Een minder kantje aan deze nieuwe technologie is de esthetiek van de banden, ze zien er namelijk niet zo mooi uit!

Sience fiction? Zeker niet. In het filmpje verteld Michelin dat deze vernieuwing ook ecologische vooruitgang met zich meebrengt; zo zou het gebruik van luchtloze banden meer dan 2 miljoen ton aan afval besparen. Doordat de banden veel duurzamer zijn (niet kapot te krijgen met nagels of hoge stoepranden) moet je ze minder vervangen.

Uptis zou dus meteen een aantal ecologische, financiële en veiligheidsvoordelen opleveren. Dat is niet geheel onbelangrijk, de automarkt wordt constant op de proef gesteld door nieuwe technologieën. De wereld schreeuwt om duurzame oplossingen en Uptis is al een flinke stap in de goede richting naar de toekomst van ons vervoer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business