Huawei Mate X - 3

Na het positieve nieuws van de Chinese overheid gisteren is Huawei begonnen met 5G-tests op zijn eigen Mate X. Het bedrijfde toonde een demo via Weibo.

De Chinese smartphone-gigant Huawei is gestart met het testen van 5G-downloads op zijn opvouwbare smartphone, de Mate X. Het bedrijf is meteen in actie geschoten nadat de Chinese overheid gisteren bekend maakte dat ze 5G-licenties gaat uitdelen voor commerciële doeleinden.

Chinese demo

Via 5G wordt het mogelijk om downloads toe te staan van 1Gbps via Huawei’s nieuwste gadget. Volgens Zdnet is op deze website te zien hoe Huawei in een demo de test vertoond.

Het splinternieuwe model van de Chinese gigant zou snel en automatisch moeten switchen tussen 2G, 3G, 4G en 5G netwerken. Daarbij zou het een maximum snelheid van 1Gbpbs halen en een upstream die bijna in de buurt zou komen van 100 Mpbs, zo is te zien in de demo.

Huawei Mate X - 1

Mate X

Volgens Richard Yu kijkt het bedrijf ernaar uit om te kunnen starten met de verkoop van de Mate X en daarbij een supersnelle internetverbinding te leveren voor het comfort en de gebruiksvriendelijkheid van de gebruiker.

De Mate X werd eerder dit jaar voorgesteld op het Mobile World Congress in Barcelona en zou rond deze tijd starten met de verkoop. We kijken allemaal uit naar deze opvouwbare smartphone nadat Samsung zijn Galaxy Fold moest uitstellen na talloze klachten.