Nieuws

‘De notch is verleden tijd’: Xiaomi legt uit hoe

Xiaomi maakt komaf met de notch. Een camera die onder het scherm zit en desondanks toch bijna de volwaardige kwaliteit kan behouden.

Eerder deze week lanceerde Xiaomi een directe aanval op OPPO’s nieuwe smartphonemodel, maar met een camera die – jawel – achter het scherm verscholen zit. Als toelichting op die nieuwe technologie legt de Chinese smartphonemaker nu uit hoe het juist werkt.

Display-in-display

Volgens Wang Xiang, de topman van Xiaomi wordt er concreet gebruik gemaakt van een grotere camerasensor, waardoor er veel meer licht binnenkomt dan bij een conventionele smartphonecamera. Doordat het stukje waar de camera zit transparant te maken in het scherm kan het ligt daardoor komen. En wanneer de camera niet gebruikt wordt, is het gewoon deel van het scherm.

Wang Xiang tweette daarbij een aantal foto’s waarin de technologie uitgelegd wordt. Daarin wordt verteld dat het om een 20-megapixelcamera gaat, maar meer dan dat komen we niet te weten. Het lijkt erop dat Xiaomi ongeveer dezelfde techniek gebruikt als bij een vingerafdrukscanner die zich achter het scherm bevindt.

Uiteraard staat de technologie nog niet helemaal op punt. The Verge meldt dat ze aan de hand van de slides toch nog lichte randen van de camera zouden zien. Maar het is zeker doenbaar. De belangrijkste vraag is natuurlijk wanneer gaan we een smartphone zien die deze technologie echt gaat gebruiken.  Momenteel geeft Xiaomi nog aan dat het de mogelijkheden aan het bekijken is, maar wanneer ze daar met klaar zullen zijn is niet duidelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business