Nieuws

Uber en Volvo lanceren veilige autonome XC90

Volvo en Uber lanceren vandaag een veiligere versie van hun autonome XC90. De wagen heeft wel nog een bestuurder nodig en staat gepland voor 2020.

Sinds 2016 werken Volvo en Uber samen aan een autonome wagen. Vandaag zijn beide bedrijven op het punt gekomen om een autonome XC90 te tonen die productieklaar is. We moeten niet ver teruggaan in de tijd toen een zelfrijdende Volvo fataal crashte in de VS. Ondertussen is Uber wel niet verantwoordelijk gesteld voor het dodelijke ongeval.

Genoeg van dat, vandaag kunnen Volvo en Uber een zelfrijdende wagen voorstellen die een pak veiliger is geworden. De wagen beschikt nu over een back-upsysteem dat moet ingrijpen als de hoofdsystemen uitvallen. Bijvoorbeeld een extra accu en noodremfunctie kunnen de wagen gemakkelijker tot stilstand brengen wanneer zich een fout voordoet.

Toch met bestuurder

Ondanks dat beide bedrijven claimen dat de wagen volledig autonoom is, heeft hij wel nog een bestuurder nodig. In drukke gebieden kan het zeker nog nodig zijn dat een bestuurder de controle weer overneemt. Het is sowieso niet gemakkelijk om een wagen helemaal afhankelijk van technologie te maken. Google liet eerder ook al weten dat het moeite heeft met de ontwikkeling van zijn Waymo.

Volvo hoopt de zelfrijdende XC90 vanaf 2020 al in te zetten voor o.a. taxi’s.

maatschappijnieuwsubervolvoXC90zelfrijdende auto''s

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals