Spotify lanceert vernieuwde bibliotheek voor premiumgebruikers. Podcasts en muziek worden nu opgedeeld in 2 aparte categorieën.

Advertentie

Na een maand van tests en geruchten gaat Spotify zijn vernieuwde bibliotheek uitrollen. De bedoeling is dat de bibliotheek overzichtelijker wordt voor premiumgebruikers. Eén van die nieuwe functies is de opdeling van muziek en podcasts.

Tot nu toe stonden podcasts op een verwarrende – niet georganiseerde – manier in de app. Daar maakt de streamingdienst nu komaf mee. In het nieuwe ontwerp zie je dat podcasts als een nieuwe categorie zijn toegevoegd, naast muziek. Door de nieuwe manier van navigeren zou het de gebruikerservaring van de app weer iets aangenamer maken. Nu podcasts sinds enige tijd weer in de pijplijn zitten, moet de streamingdienst natuurlijk mee.

Nieuwe categorieën

De nieuwe podcast-tab is opgedeeld in drie secties: afleveringen, downloads en shows. Onder de afleveringencategorie zullen alle nieuwe afleveringen getoond worden van de podcasts die jij volgt. Van daar kan je ook deels beluisterde podcasts hervatten. Onder het download-tab vind je al je gedownloade podcasts, ook zij die offline staan. Ten slotte vind je onder shows nieuwe afleveringen of aanbevelingen van podcasts die je kan volgen en beluisteren.

Onder de nieuwe Muziek-tab staan afspeellijsten, artiesten en albums, zoals we het kennen. Eén van de grotere veranderingen is dat je ‘liked songs’ nu ook in 1 lijst staan. Zo kan je in 1 tik meteen je favoriete liedjes beluisteren.

Drukke maand voor Spotify

De streamingdienst lanceert deze maand veel nieuwtjes. Zo kondigde het eerder deze maand een samenwerking met de Obama’s om podcasts te maken. Gisteren liet het bedrijf nog weten ‘Your Daily Drive’ te lanceren. De ideale afspeellijst met een mix van muziek en nieuws, helaas is deze nieuwe functie momenteel enkel beschikbaar in de VS.