Instagram werkt aan een update om je account een stuk veiliger te maken. Een snellere en verbeterde procedure moet ongewenste bezoekers buitenhouden.

Instagram wordt weer een beetje veiliger. Het bedrijf werkt aan een nieuwe oplossing waarmee je sneller en gemakkelijker je account kan herstellen wanneer het gehackt is. Momenteel is die procedure nog enorm ouderwets en omslachtig.

Ouderwetse beveiliging

Voorheen moest je een e-mail versturen naar support en wachten op antwoord, of een speciaal formulier invullen en wachten op antwoord. Het socialmediaplatform brengt daar nu verandering in. De nieuwe manier vraagt je bepaalde informatie in te vullen, zoals je mailadres of telefoonnummer. Je krijgt dan een 6-cijferige code opgestuurd naar de contactinfo die je ingaf. Vanaf dan voorkomt Instagram dat de hacker gaat lopen met je telefoonnummer of e-mailadres.

Deze nieuwe manier van werken voorkomt dat een ongewenste bezoeker je accountnaam en contactdata inneemt of verandert. Deze handige functie is echter nog niet meteen beschikbaar. Het is overigens niet duidelijk wanneer de update zal uitgerold worden. In ieder geval wil Instagram zijn app een pak veiliger maken. En dat is ook wel nodig, 2 maanden geleden kwam nog naar buiten dat Facebook ‘per ongeluk’ miljoenen Instagram-wachtwoorden bijhield als platte tekst.