Huawei P30 Pro Huawei China VS Trump handelsverbod - Android Q

(Update) Huawei bereidt zich voor op een daling in de smartphoneverkopen van 40 tot 60%. Kan de verkoop van de Honor 20 nog iets redden in Europa?

Advertentie

Update 17-06-2019 20:05: Jurgen Thysmans, PR & Digital Marketing Manager bij de Huawei Consumer Business Group, heeft op maandagavond gereageerd op het bericht van Bloomberg en The New York Times. In de bronnen worden cijfers geciteerd over de wereldwijde verkopen van Huawei’s smartphonedivisie. Volgens deze bronnen, die zich baseren op een uitspraak van Richard Yu, CEO van de Huawei Consumer Business Group, zouden de smartphoneverkopen tussen de 40 en 60 procent dalen. Volgens Thysmans ziet het er in België echter rooskleuriger uit; voor België is dan ook geen daling van 40 of zelfs 60 procent voorzien, zo bevestigde hij tegenover TechPulse.

In België ziet men dat, ondanks het Amerikaanse handelsverbod van 19 mei jl., de markt relatief stabiel blijft. Year To Date (YTD) liet de Belgische tak van het Chinese Huawei zelfs een groei in marktaandeel zien van twintig procent. Natuurlijk valt het voor Huawei nog te bezien of het deze positieve lijn door kan zetten. Het Huawei-debacle is met regelmaat in het nieuws, dus is de kans groot dat veel consumenten ervan op de hoogte zijn. Huawei gaf eerder aan zich te blijven inzetten om zijn toestellen up-to-date te houden. Het bedrijf heeft het geluk dat het tot 19 augustus de tijd heeft om beveiligingspatches en Android-upgrades uit te blijven rollen. Ook zou het zich voorbereiden om later dit jaar HongMeng uit te rollen, zijn eigen besturingssysteem ter vervanging van Android.


Originele tekst: Bloomberg schreef zondag dat Huawei intern rekening houdt met een daling van zijn smartphoneverkoop tot wel 60%.  Na het handelsverbod van de VS lijkt het realistisch van de Chinese smartphonemaker om hier rekening mee te houden. Toch heeft het bedrijf nog hoop.

In 2018 leverde Huawei nog meer dan 200 miljoen smartphones af. Maar volgens de verkoop- en marketingmanagers van het bedrijf zal de verkoop serieus dalen. Om die daling tegen te gaan hoopt het bedrijf op een positieve lancering van de Honor 20 op 21 juni in Europa. Mochten de eerste verkoopresultaten tegenslagen, dan haalt het bedrijf de Honor 20 meteen weer van de markt. Bloomberg stelt dat de twee grootste Franse telecomoperatoren het toestel al niet gaan aanbieden.

De verkoop van de Honor 20 zou 21 juni in Europa starten.

Chinese markt wordt prioriteit

Bovendien zal de smartphonefabrikant in 2019 dubbel zoveel inzetten op de Chinese markt. Dat zou het verlies aan de overkant kunnen compenseren. Daarnaast werkt het bedrijf hard aan eigen oplossingen. Zo kwamen we vorige week nog te weten dat Huawei in oktober al de eerste smartphones met eigen OS ‘Hongmeng/Ark OS’ zou lanceren.

Advertentie