Nieuws

Nieuw in watchOS 6: verwijder standaard-apps

Apple lanceert in de nieuwe watchOS 6 de mogelijkheid om standaardapplicaties te verwijderen, en rechtstreeks vanaf je iPhone. Dat en meer.

Een veel gevraagde functie in watchOS was dat je, net zoals op je iPhone of iPad, standaardapps kon verwijderen. Apple heeft onze verzoekjes nu gehoord en maakt het mogelijk in de nieuwe watchOS 6.

Apple liet vandaag aan TechCrunch weten dat de mogelijkheid er zeker komt, maar dat ze nog niet beschikbaar is in de huidige bètaversie van watchOS. Het bedrijf heeft wel beloofd dat de nieuwe functie er in de eerstvolgende release bijzit.

Ongebruikte standaardapps

Net zoals op je iPhone of iPad zal je vanaf september op dezelfde manier alle standaardapps kunnen verwijderen. Je drukt lang op het icoontje en het kruisje om te verwijderen zal verschijnen. Heb je de app verwijderd en wil je hem nadien terug installeren? Geen probleem, download ‘m gewoon weer vanaf de App Store die vanaf september ook rechtstreeks bereikbaar is vanaf je favoriete horloge.

In de nieuwe watchOS 6 zullen een heleboel nieuwe standaardapps beschikbaar zijn. Zo voegt Apple de App Store toe. Maar ook de Cyclus-applicatie waarmee vrouwen hun menstruatiecyclus kunnen bijhouden. Bovendien zal de dictafoon-app van je iPhone ook naar de Watch komen samen met de rekenmachine. Vanaf september zal je dus je berekeningen kunnen maken vanaf je pols. Heb je geen interesse in al deze apps? Verwijder ze dan gewoon!

Automatisch verwijderen

Apple werkt ook aan een manier waarbij ongebruikte en overbodige apps automatisch zullen verdwijnen van je Watch wanneer je ze ook van je iPhone of iPad hebt gehaald. Alles zou dus mooi gaan samenwerken.

Updaten zonder iPhone

Apple wil je horloge bij elke update zelfstandiger maken. Zodat je het niet steeds hoeft te gebruiken terwijl je iPhone in de buurt is. Een nieuwe functie die hiermee in lijn ligt is dat je je watchOS kan updaten zonder dat je je iPhone daarvoor nodig hebt. Nu hadden gebruikers nog het grote nadeel dat ze tijdens het updaten meestal de Watch moesten opladen en bijkomend hun iPhone bij de hand moesten houden. Wilde je even wat anders gaan doen? Pech, want dan stopte de update gewoon.

Uit de watchOS 6 bèta is nu ook gebleken dat die procedure een pak minder complex gaat worden. Je zal hopelijk vanaf september je watch ‘over-the-air’ kunnen gaan updaten, vanaf het horloge zelf.

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business