Nieuws

Huawei brengt dit jaar geen HarmonyOS smartphone uit

In een interview met topman Vincent Yang werd duidelijk dat Huawei nog niet van plan is om HarmonyOS uit te brengen op zijn smartphones.

Twee weken geleden pakte Huawei uit met zijn eigen besturingssysteem HarmonyOS. ‘Mogelijk een goede vervanger voor Android’, klonk het toen bij iedereen. Toch lijkt de Chinese smartphonegigant Android helemaal nog niet opzij te schuiven.

Ecosysteem

Rond Google’s Android is uiteraard door de jaren heen een groot ecosysteem gebouwd. En daar profiteren zowel Huawei zelf als zijn gebruikers en klanten mee van. De plotse overstap naar het eigen OS en daarmee de start van een eigen ecosysteem duurt lang en zou er mogelijks voor kunnen zorgen dat klanten overstappen naar andere merken. Ontwikkelaars moeten immers nog aan de slag om alle grote en populaire applicaties beschikbaar te maken op HarmonyOS.

“We willen één gestandaardiseerd ecosysteem.” Vincent Yang, topman Huawei

Nog geen overstap

In een interview vertelde topman Vincent Yang dat het bedrijf HarmonyOS momenteel nog achter de hand houdt ,mocht het Android in de toekomst niet meer kunnen gebruiken. Hij gaf wel al aan dat het nieuwe OS later dit jaar op een nieuwe smartwatch zal uitkomen.

CNet schrijft dat de komende Mate 30 zeker nog op Android zal draaien. Naast smartphones en smartwatches zal Honor – het dochterbedrijf van Huawei – HarmonyOS inzetten op zijn nieuwe Honor Vision smart-tv.

Honor Vision TV draait wel op HarmonyOS.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business