HP verliest zijn CEO. Dion Weissler stapt na 4 jaar op als CEO van HP Inc.

Advertentie

Dion Weisler, huidig CEO bij HP zal vanaf 1 november CEO af zijn. De man stopt er mee door gezondheidsproblemen van een familielid, dat staat in de blog van HP.

Splitsing

In 2015 splitste HP officieel in twee bedrijven, HP Inc. en HPE voor de zakelijke markt. Dion Weisler werd toen de eerste ceo van HP Inc. na de splitsing. De CEO van HPE, Meg Whitman, gaf er na een tijdje al de brui aan en vertrok.

Wie neemt over?

De man die de stoel van Weisler inneemt heet Enrique Lores. Lores is geen onbekende bij het bedrijf. Momenteel heeft hij al de gehele printerdivisie van het bedrijf onder zich en staat er intussen zo’n 30 jaar carriere bij HP op zijn teller. Vanaf 1 november zal Lores dus het roer overnemen.

Zoals vermeld stapt Weisler zelf op wegens gezondheidsproblemen in de familie. Hij heeft daarmee ook beslist om terug te keren naar zijn thuisland Australië. Vandaaruit zal hij met zijn collega Lores de transitie nog mee coördineren tot en met januari 2020. Weisler stapt af als CEO maar blijft wel een actief lid van de raad van bestuur tot de eerstvolgende vergadering van alle aandeelhouders.

De printergigant heeft veel goeds aan de man te danken. Weisler bracht sinds 2015 bijna jaarlijks zo’n 7 miljard dollar aan winst binnen met 13 miljard dollar in omzet. Knappe cijfers dus.

“CEO zijn bij HP was het hoogtepunt van mijn carriere, ik wil hiermee het gehele HP-team bedanken voor hun steun en inzet.” Dion Weisler

Kwartaalcijfers

Naast goede jaarcijfers kan de firma ook puike kwartaalcijfers neerleggen. De nettowinst kwam uit op 1.2 miljard dollar voor de periode van 1 mei 2019 tot 31 juli 2019. Dat is een kwart meer dan dezelfde periode in het jaar voordien. De algemene omzet bleef wel hangen op 14.6 miljard dollar, maar daar is zeker niets negatief over te vermelden. Weisler verlaat dus een schoon schip en kan met trots achterom kijken.

HP
Dion Weisler in 2010 op CES, met CNet award in zijn handen.
Advertentie