Nieuws

Netflix test afspeellijsten samengesteld door medewerkers

Afspeellijsten met series en films opgebouwd door medewerkers van Netflix, moeten veel frustraties over de gepersonaliseerde aanbevelingen weghalen.

Spotify en Apple Music doen het al jaren. Werknemers stellen afspeellijsten op, op basis van bepaalde genres. Dat is een extra manier van gepersonaliseerde content bovenop de automatische afspeellijsten door algoritmes. Nu gaat ook Netflix hiermee aan de slag.

Onder de naam “Netflix Collections” wil het bedrijf nu nog meer gepersonaliseerde content kunnen aanbieden, maar dan content die wordt aangeboden door mensen en niet door algoritmes. De tests lopen momenteel alleen op iOS-toestellen, maar mocht Netflix deze functie echt uitrollen naar alle gebruikers zal de applicatie voor Android en alle andere platformen er zeker tussen zitten.

Netflix-vrouwen die je scherm veroveren

Netflix vertelde aan TechCrunch dat de afspeellijsten zijn opgebouwd door creatievelingen binnen het bedrijf die op basis van verhaallijn, genre, filmkarakter specifieke lijsten gaan opbouwen. Het is dus een radicaal andere manier van werken dan hoe ze het normaal doen bij Netflix. De lijsten krijgen namen zoals “vrouwen die je scherm veroveren” of “donkere en duistere tv-series”. Kortom, de nieuwe functie zou menig gebruiker wel interesseren vermoeden we.

Het kan zijn dat je als iOS gebruiker al mee in de test zit. Wanneer je bovenaan op de hoofdpagina in de app zit, zou er een tab “collections” toegevoegd moeten zijn.

“Collections is een handige manier om films en series te ontdekken.”

Frustraties

Intussen wordt ook duidelijk dat je met algoritmes niet alles kan personaliseren. Veel gebruikers van Netflix klagen al jaren dat de voorgestelde content op de hoofdpagina helemaal niet matcht met hun voorkeuren. De komst van afspeellijsten of aanbevelingen door mensen lijkt een sterke extra die wat verandering moet brengen tegen de frustraties van veel gebruikers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business