Nieuws

Facebook werkt aan nieuwe Snapchat-concurrent ‘Threads’

Facebook zou een kersverse concurrent voor Snapchat ontwikkelen die de naam Threads draagt. Een app voor privéberichten die zelf nogal privacygevoelig is.

Facebook gaat voor dochterapplicatie Instagram een nieuwe chat-app ontwikkelen die waarschijnlijk Threads heet. Dat schrijft de Amerikaanse technologiewebsite The Verge vandaag.

Facebook’s privacy-nachtmerrie

Concreet wil de app gebruikers meer informatie met hun goede vrienden laten delen. Meer informatie betekent batterijstatus, locatiegegevens, snelheid en natuurlijk foto’s en tekstberichten. Je vraagt je waarschijnlijk af waarom je je batterijstatus of locatiegegevens zomaar met jan en alleman zou gaan delen. Dat is nu net de kern van de app, de bedoeling is dat je dit soort informatie enkel en alleen gaat delen met je dichte en goede vrienden. Je beslist dus zelf als gebruiker met wie je deze informatie deelt.

Snapchat

Ondertussen lijkt het ook een enorme concurrent te worden voor Snapchat. Facebook wil de betrokkenheid op en rond Instagram vergroten en ervoor zorgen dat gebruikers meer tijd op de platformen spenderen. De bedoeling is dat je in Threads dus overspoeld wordt met informatie van je beste vrienden. Je kan er zelfs voor kiezen om de app automatisch je status te laten updaten. Wie dat allemaal gaat gebruiken is nog maar de vraag natuurlijk.

Lancering

Momenteel is het nog onduidelijk wanneer Threads zou gelanceerd worden. Facebook zal zijn ontwikkeling waarschijnlijk stopzetten voor het de app gaat onthullen, zoals het dat met Direct deed. In maart nog liet Facebook CEO, Mark Zuckerberg, uitschijnen dat applicaties voor privéberichten uiteindelijk de toekomst gaan worden. Maar je weet nooit wie er nog meekijkt in die ‘privé’ berichten natuurlijk.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business