Nintendo
Bron: United States Patent and Trademark Office

Nintendo zou volgens een nieuw patent wel eens plooibare controllers gaan uitbrengen voor zijn Switch-console.

Volgens een nieuw patent – dat ontdekt werd door LetsGoDigital – zou Nintendo werken aan plooibare controllers van zijn Switch-console. Het bedrijf zou ‘bezorgd’ zijn dat de controllers niet flexibel genoeg zijn. Volgens het aangevraagde patent zouden de controllers vanaf het midden plooibaar worden voor een verbeterde ergonomische grip.

Nintendo lost niets

De plooibare controllers zouden bruikbaar zijn zowel los als vast aan de Switch. Maar buiten die plooibare vernieuwing lijkt er niets te zijn veranderd aan de functionaliteit van de controllers. Het is dus nog maar de vraag of Nintendo deze vernieuwing ook werkelijk zal implementeren.

Het patent dat we hierboven zien, dateert echter van 2018 en werd enkel aangevraagd in de Verenigde Staten. Sinds 2018 heeft Nintendo enkel zijn Switch Lite uitgebracht. Maar daar zitten de controllers vast aan de console. De kans is dus klein dat Nintendo de plooibare controllers op zijn Lite zal inzetten. Al zou het misschien wel een goede verbetering aan de console zijn.

Pro Switch

Intussen gaan al een tijdje de geruchten rond dat Nintendo met een pro-versie van zijn populaire Switch moet komen. Op verschillende fora vragen veel Nintendo-fans ook zelf naar een meer uitgebreide versie. Echter is dit ‘nieuwe’ patent zeker geen nieuwe stap in de richting van een eventuele Pro Switch.

Eerder deze zomer vernieuwde het bedrijf al zijn bestaande Switch met nieuwe software en een langere batterijduur. De kans dat er dit jaar nog een Pro-versie gaat aankomen is klein. In ieder geval werkt de Japanse gaminggigant wel aan een verbetering van zijn bestaande controllers.

Nieuw accessoire

Vorige week kondigde het bedrijf nog een nieuw accessoire aan voor zijn Switch. Een naamloos toestel in de vorm van een soort flexibele ring waarmee ja alle mogelijke bewegingen kan maken. Het bedrijf wil ons na de Wii Fit dus weer aan de slag krijgen en doen bewegen. Hoe het toestel heet, wanneer het beschikbaar is en hoeveel het zal kosten komen we waarschijnlijk op 12 september te weten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here