De zoveelste dienst die Google zal stopzetten. Vanaf 2021 zal ook App Maker niet meer beschikbaar zijn omdat het naar eigen zeggen te weinig gebruikt werd.

Vanaf 2021 zal Google zijn dienst App Maker (AM) stopzetten. De tool was beschikbaar voor zakelijke G Suit-gebruikers en zal in de loop van 2020 al worden afgebouwd. Vanaf januari 2021 zal App Maker dan volledig stopgezet worden.

Volgens Google wordt App Maker niet meer genoeg gebruikt en is de dienst al even niet meer in actieve ontwikkeling.

Google App Maker

App Maker is een low-code tool waarmee gebruikers op een eenvoudige manier applicaties konden bouwen op basis van een drag and drop-interface. Op die manier wilde Google de ontwikkeling van allerlei applicaties vereenvoudigen en openstellen aan het brede publiek. Zo had je met AM in principe geen echte IT-expert meer nodig.

Toch blijkt de tool niet worden gebruikt en kunnen gebruikers vanaf 15 april 2020 geen nieuwe applicaties meer maken. Ze kunnen hun bestaande apps wel nog bewerken of updates geven maar natuurlijk zullen die in 2021 ook gewoon niet meer werken. Google benadrukt wel dat alle data in Cloud SQL nog gewoon beschikbaar zal zijn.

Migratie

Helaas zal het ook niet mogelijk zijn om je bestaande apps over te zetten naar een ander platform. Google zou zijn tool op een specifieke manier opgebouwd hebben waardoor het dus gewoon onmogelijk is. Daarom raadt het bedrijf een aantal andere platformen aan om over te stappen zoals bijvoorbeeld App Engine.