Audacity

De populaire audio-app Audacity werd overgenomen door Muse Group eerder dit jaar. Nieuwe privacyvoorwaarden krijgen kritiek.

Advertentie

In april van dit jaar werd de populaire opensource audio-app Audacity overgenomen door de Muse Group, het bedrijf achter MuseScore en Ultimate Guitar. De overname zorgde toen al voor kritiek omdat de community rond de open-source app de integriteit van Audacity wilde bewaren. Sinds 2 juli 2021 heeft de audio-app ook nieuwe privacyvoorwaarden.

Audacity privacyvoorwaarden

Daaruit is gebleken dat Muse Group het recht heeft om je besturingssysteem, processor, locatie op basis van IP en crash reports bij te houden. Het bedrijf doet dat naar eigen zeggen om de app in de toekomst te kunnen verbeteren en – indien nodig – met overheids- veiligheidsdiensten te delen. En daar begint nu ook het vage gedeelte. Muse Score geeft aan dat data mag gedeeld worden met politie en andere autoriteiten als het nodig is. Bovendien mag diezelfde data ook gedeeld worden met potentiële klanten.

Al die data zou worden bijgehouden op servers die zich in de Europese Economische Ruimte bevinden. Toch mag Muse Group – indien nodig – data overhevelen naar hun hoofdkantoren in Rusland of hun externe partners in de V.S. Dat zou wel allemaal netjes volgens de GDPR-wetten zijn al blijft er een grijze zone. De data zal namelijk één dag lang bijgehouden worden waarbij klanten kunnen geïdentificeerd worden. Dat maakt het dus perfect mogelijk voor veiligheidsdiensten en overheidsdiensten om die gegevens op te vragen en te gebruiken.

Community

Intussen stelt de enorme community rond Audacity zich vragen bij de nieuwe voorwaarden. Gebruikers roepen ook op om een alternatief te ontwikkelen op basis van de broncode van Audacity. Je kan de audio-app ook gebruiken door het geen toegang tot je internetverbinding te geven natuurlijk.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here