Nieuws

Digitaal telefoonboek 1207.be definitief dichtgeklapt

1207.be verdwijnt stopt website december
Op 31 december konden de laatste telefoonnummers via 1207.be worden opgezocht. Proximus heeft het digitale telefoonboek daarna stilletjes dichtgeklapt.

Nadat papieren telefoonboeken werden opgedoekt kon je via 1207.be telefoonnummers en adressen van bedrijven en particulieren blijven opzoeken. Proximus werd daartoe tot 2014 ‘verplicht’ door het BIPT in zijn functie als historische operator. Begin 2022 verschenen de eerste scheuren in die samenwerking met de verhuizing van de database met adressen en telefoonnummers naar het BIPT. Eind 2022 viel, dat meldde TechPulse eerder, het besluit van Proximus om 1207.be volledig op te doeken.

De opdoeking volgde in de nacht van de jaarwisseling. Sinds 1 januari is het niet meer mogelijk om via het digitale telefoonboek adressen of nummers op te zoeken. Wel houdt Proximus voorlopig zijn betalende telefonische telefoonboek 1207 in de lucht. In tegenstelling tot de de website, betaal je via het telefoonnummer wel voor de opzoekingen. Hoeveel je betaalt hangt af van de duur van het gesprek en je telecomprovider.

Wie gratis adressen en telefoonnummers wil opzoeken kan terecht bij andere gidsen. Infobel.be en wittegids.be blijven hun digitale telefoonboeken voorlopig nog wel aanbieden. Uiteraard kun je ook steeds vaker telefoonnummers en adressen van bedrijven via hun websites terugvinden. Het is met die reden dat Proximus afscheid neemt van 1207.be: de dienst werd simpelweg steeds minder vaak gebruikt.

Visibiliteitspack op 1207

Kleinere ondernemers die op 1207 adverteerden verliezen zo wel aan zichtbaarheid. Via Proximus’ digitale telefoonboek konden bedrijven een zogenaamd visibiliteitspack aanschaffen waarmee hun ranking in de het digitale boek verbeterde. Voortaan zijn ondernemers meer overgeleverd aan het SEO-beleid van Google; uiteraard kunnen zij ook hier adverteren maar dat is vaak toch net een pak lastiger dan via de Belgische dienst mogelijk was.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business