Eind september kondigde Microsoft aan dat het Skype for Business op termijn door Microsoft Teams zou vervangen. Het bedrijf geeft nu meer details over de roadmap voor die omschakeling.


 
Microsoft heeft onthult welke acties het in de komende maanden zal nemen om de migratie van Skype Fir business naar Teams op de rails te zetten. In een online roadmap gaf het de details vrij van komende aanpassingen om de Teams-app te verbeteren. Microsoft wil van Teams zijn voornaamste communicatie-app maken, zo liet het bedrijf een maand geleden verstaan. Het programma zal op termijn Skype for Business compleet vervangen, Microsofts huidige zakelijke chatdienst.
 
Die omschakeling zal geleidelijk zijn. Microsoft zet Skype nog niet meteen aan de kant. In tegendeel, er komt in 2018 nog een nieuwe Skype for Business server. Het bedrijf heeft nog geen definitieve deadline vastgelegd voor de transistie, maar alles wijst erop dat het bedrijf het voorzichtig wil aanpakken.
 

Nieuwe functies

 
Wat staat er voor Microsoft Teams op het programma in het komende jaar? Het bedrijf lijst verbeteringen in drie gebieden op: berichten, meetings en oproepen. Voor elk van deze aspecten verwacht Microsoft dat het tegen het einde van het tweede kwartaal van 2018 (rond mei) nieuwe functies kan leveren.
[related_article id=”168853″]
Voor berichten is dat onder andere de mogelijkheid om je scherm te delen tijdens het chatten en ondersteuning voor ‘federation’, wat de communicatie tussen bedrijven vereenvoudigd. Voor meetings wil Microsoft ondersteuning voor Skype Room Systems naar Teams brengen, waardoor je de conference-hardware ook met Teams kan gebruiken. Verder zal Microsoft ook ondersteuning bieden voor toestellen van derde partijen zodat ze gebruikt kunnen worden voor meetings.
 
Daarnaast wil Microsoft ook de bel-ervaring op Teams versterken. Aan het einde van dit jaar moet het mogelijk zijn om een voicemail in te stellen via het programma. Tegen het tweede kwartaal van 2018 moet het mogelijk zijn om met je bestaande telefoonlijn oproepen vanuit Office 365 te activeren. In het algemeen hoopt het bedrijf om midden 2018 ook enkele slimme functies aan Teams toe te voegen, met name de mogelijkheid om een meeting te laten opnemen en transcriberen door het programma, waarna de tekst ook doorzoekbaar zal zijn.
 
“We raden al onze klanten aan die het nog niet hebben gedaan om vandaag te starten met het gebruik van Teams, op zichzelf of samen met Skype,” aldus Microsoft. Wie een volledig overzicht wil krijgen van alle aanstaande verbeteringen voor Teams kan deze opzoeken binnen de algemene online roadmap voor Office 365.