Nieuws

Orange wil marktleider in cybersecurity worden

De telecomspeler Orange Group zet zich sinds enkele jaren ook sterk in op cybersecurityoplossingen voor bedrijven, waarin het op termijn marktleider in België én Europa wil worden.

Je kent Orange ongetwijfeld van haar telecomdiensten, maar het van oorsprong Franse bedrijf is veel groter dan dat. In het portfolio van de Orange Group zit ook een cybersecuritydivisie Orange Cyberdefense. Via die divisie ontwikkelt de bedrijvengroep cybersecurityoplossingen voor professionele klanten. Sinds enkele jaren is Orange ook sterk aan het inzetten op de verdere uitbouw van haar cybersecurityafdeling. Vandaag de dag heeft die kantoren in 8 Europese landen waaronder België, maar ook in China en Zuid-Afrika. Haar diensten stelt het bedrijf wereldwijd beschikbaar.

De ambities zijn klaar en duidelijk: op termijn wil Orange Cyberdefense marktleider worden binnen de Belgische en Europese cybersecuritymarkt. Tegen 2022 moet de afdeling 1 miljard euro omzet draaien. Dat vertelt Filip Verstockt die de Belgische afdeling onder zijn hoede heeft aan De Tijd. De oplossingen die het aanbiedt zijn van een diverse aard, van infrastructuurbeveiliging tot cloudbeveiliging.

Belangrijke rol voor België

De Belgische afdeling van Orange Cyberdefense speelt ook een zeer belangrijke rol in de groeistrategie. 300 van de in totaal 2200 werknemers van het cybersecuritybedrijf zijn werkzaam in ons land. Het bedrijf werd groot in de Belgische markt door enkele overnames van sectorgenoten. Eerst werd het Leuvense bedrijf Zionsecurity overgenomen, maar de belangrijkste overname was die van Securelink in mei vorig jaar. Nu de interne organisatie van Orange Cyberdefense Belgium op punt staat na de overnames, gaat het bedrijf investeren in marketingcampagnes om naamsbekendheid te verwerven.

Verstockt is er van overtuigd dat zijn bedrijf klaar is om flinke groeistappen te zetten in België. Hij rekent om elk jaar een ‘dubbelcijferige groei’ te kunnen laten optekenen. Ondanks de coronacrisis is dat voor dit jaar al gelukt, want hoewel de resultaten van Orange Belgium als groep constant bleven, groeide de cybersecurityafdeling met 11%. De grootste markt is die van middelgrote bedrijven, maar de markt die het snelst groeit is die van de multinationals. Die worden dan bediend door Orange Business Services, waarbij Cyberdefense dan de beveiliging onder haar hoede neemt. Volgens Verstockt is het een meerwaarde dat Orange competenties uit de verschillende divisies samenbrengt. ‘De kennis is vandaag heel versnipperd, terwijl cyberveiligheid almaar complexer wordt en veel klanten de evoluties niet meer kunnen volgen. Wij willen die kennis samenbrengen.’, legt hij uit in De Tijd.

Beveiligingbusinessorange

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals