Nieuws

Sonos Move 2 krijgt mooie upgrades en komt al in september

Sonos Move 2
© Sonos
De Sonos Move 2 verschijnt in september. Na het succes van de eerste Sonos Move, krijgt de tweede generatie een hoop upgrades, waaronder True Stereo Playback.

De Sonos Move is een van Sonos’ meest succesvolle producten. Hij biedt nu eenmaal alles wat muziekliefhebbers van een bluetoothspeaker verwachten. Denk daarbij aan een robuuste driverconfiguratie en betrouwbare batterij. De originele Sonos Move is intussen drie jaar oud, dus zijn opvolger zit al even in de wachtkamer, zo meldt Gizchina. De bluetoothspeaker zal dus effectief gewoon Sonos Move 2 gaan heten en niet Sonos Move (2nd generation).

True Stereo Playback en meer

De Sonos Move moest het wel stellen met mono-audio en dat legde toch heel wat beperkingen op. De Sonos Move 2 past daar een mouw aan en introduceert True Stereo Playback. Om dat de realiseren heeft Sonos tweeters ingebouwd die vanuit twee hoeken audio kunnen versturen. Daardoor moet muziek een stuk levendiger gaan klinken. De dedicated woofer van zijn voorganger blijft gewoon aanwezig. De Sonos Move 2 pakt trouwens uit met Automatic Trueplay. Dat is Sonos’ technologie die de geluidservaring optimaliseert aan de hand van de akoestische eigenschappen van de omgeving.

Batterijduur aanzienlijk verlengd

De eerste Sonos Move kon tot 10 uur lang muziek afspelen na één oplaadbeurt. Hoewel dat dus ruim volstond om een dagje van draagbare audio te genieten, krijgt de Sonos Move 2 een aanzienlijke upgrade. Dankzij een grotere batterij wordt de afspeeltijd meer dan verdubbeld, tot wel 24 uur. Ook de software werd getweakt, zodat de speaker minder energie verbruikt wanneer die niets afspeelt. De accu blijft, net als bij zijn voorganger, vervangbaar. Bovendien is de oplaadkabel dit keer los te koppelen, wat de draagbaarheidsfactor ten goede komt. En nog een leuke extra: je zal de Sonos Move 2 als powerbank kunnen gebruiken om bijvoorbeeld je smartphone op te laden.

Sonos Move 2: prijs en beschikbaarheid

Een exacte lanceringsdatum is er niet, al verwachten we dat de Sonos Move 2 vanaf september ook in onze contreien online te koop zal zijn. De Amerikaanse adviesprijs bedraag 499 dollar, 50 dollar meer dan de originele Sonos Move.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business