Nieuws

Google Assistant kan nu met je meelezen via Lens

Google
© Unsplash / Brett Jordan
Google is gestart met de uitrol van zijn nieuwe Screen search-functie voor Google Assistant. De integratie van Google Lens moet nu op bijna elk scherm werken.

Google gaf in februari te kennen met een opvolger te komen voor de bestaande Lens-integratie. Die integratie bleek vaak inconsistent. “What’s on my screen”, zoals de functie voluit heette, verscheen met name bij de activatie van de Assistant op geopende webpagina’s. ‘Screen search’ moet daar volgens Google verandering in brengen, en werkt op vrijwel elk scherm op je Android-smartphone. Volgens 9to5Google is de uitrol van Screen search voor Assistant inmiddels van start gegaan.

Functioneel gezien doet de Search screen-optie wel niets meer dan de bestaande Lens-optie. Zodra je de Lens-integratie aanklikt stuurt de Assistant een screenshot door naar Google Lens. Lens kan de tekst op de afbeelding vervolgens vertalen, uitspreken, opzoeken en je doorsturen naar Shopping en Places.

Google Lens via Assistant
© TechPulse

Diezelfde functies verkrijg je overigens als je handmatig een screenshot opent in Lens. De integratie maakt het dus vooral gemakkelijker om contextuele informatie in te winnen.

Uitrol met Google-app

Zoals gewoonlijk met nieuwe functies van de Google Assistant, rolt de Search screen-knop uit met een Google-app update. 9to5Google meldt de functie te zijn tegengekomen met versie 14.31 van de Google-app. Vooralsnog zouden ook enkel Pixel-toestellen de functie ontvangen. Mogelijk komt daar op termijn wel verandering in. Wanneer: dat is en blijft koffiedik kijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business