Nieuws

Google rolt nieuwe inlogpagina uit

inlogpagina google
© Google
Google geeft de inlogpagina voor het eerst sinds 2015 een nieuw likje verf om hem beter in de huisstijl te doen passen.

Wie goed oplette tijdens het inloggen op een Google-account, zag het waarschijnlijk al passeren: afgelopen weken bracht Google gebruikers op de hoogte dat de inlogpagina zou veranderen. Google deed die mededeling zodat gebruikers zich konden voorbereiden: als een inlogpagina er plots anders uitziet, zou dat namelijk alarmbellen moeten doen afgaan.

Material You

De verandering op de inlogpagina is geen grote wijziging. De nieuwe toegangspoort moet vooral beter aansluiten bij Googles huisstijl, Material You, die het sinds 2014 hanteert. Niet alle Google-diensten namen de huisstijl even snel over, waardoor de zoekmachinegigant de stijl tien jaar later nog steeds uitrolt. Voor de inlogpagina wilt het alvast zeggen dat elementen niet meer gecentreerd, maar links uitgelijnd worden. De pagina past zich bovendien automatisch aan de schermgrootte aan: op een grote monitor zal het er dus iets uitgerekter uitzien dan op een smartphonescherm.

De laatste keer dat Google een wijziging aan de inlogpagina doorvoerde, was in 2015. Toen besliste Google om gebruikers niet langer het e-mailadres en het wachtwoord op hetzelfde scherm in te laten voeren. In plaats daarvan creëerde het een extra scherm, zodat de combinatie van wachtwoord en e-mailadres niet meer op hetzelfde moment in beeld verschijnen.

Permanente wijziging

Google laat meteen weten dat de verandering permanent is. Het bedrijf keert dus niet terug naar de inlogpagina zoals je die kent, maar blijft de nieuwe hanteren. De uitrol van de nieuwe pagina begon op 21 februari en zou op 4 maart volledig afgerond moeten zijn. De inlogpagina verschijnt op alle soorten toestellen, op voorwaarde dat ze nieuw genoeg zijn. Gebruikers in oude browsers zullen het inmiddels klassieke inlogscherm blijven zien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business