De laatste tijd lijken crypto-investeerders steeds meer vertrouwen te krijgen in de toekomst van Bitcoin. Is dit terecht en zijn we aan een nieuwe bullrun begonnen?

De Bitcoin koers steeg op 28 juli met $ 1.268,19 en bereikte een hoogste stand in zes maanden van $ 11.203,90. Dit betekent dat Bitcoin een 1-daagse winst van 12,73% boekte. Wat dit ook impliceert, is dat zowel de belangstelling van beleggers voor Bitcoin als het vertrouwen in de lange termijn vooruitzichten van de cryptocurrency opnieuw is toegenomen. In de periode hiervoor hebben Bitcoin beleggers een moeilijke tijd gehad door een toename van toezicht op de regelgeving en de dalende waarde van de belangrijkste cryptocurrencies.

Aanpassingen aan het Bitcoin netwerk

Volgens deskundige investeerders heeft deze prijsstijging van Bitcoin het feit aangetoond dat de cryptomunt nu een veel hogere intrinsieke waarde biedt dan wat het misschien een jaar of twee geleden deed, vooral vanuit het oogpunt van infrastructuur. BTC-experts zijn ook van mening dat beleggers tegenwoordig veel meer kunnen doen met de cryptocurrency dan wat ze in de afgelopen jaren konden. Het nieuwe lightning netwerk van Bitcoin is in wezen een technologie die in een tweede laag op de blockchain is gebouwd om het aantal transacties dat uitgevoerd kan worden te vergroten. Deze tweede laag vergroot het vermogen van elk individu om het Bitcoin-netwerk effectief te gebruiken.

Deskundigen zijn ook van mening dat het niet alleen de toegenomen capaciteit is die heeft geleid tot een sterke stijging van de belangstelling van investeerders en tot een stijging van de prijzen. In feite heeft het verminderde aanbod van beschikbare Bitcoin, d.w.z. halvering van de nieuwe cryptomunten die in omloop komen, die in mei van dit jaar plaatsvond, ook geleid tot de stijging van de prijs van Bitcoin en de toegenomen interesse onder investeerders. Zelfs financiële instellingen zijn nu begonnen met het aanhouden van cryptocurrencies, wat het vertrouwen van beleggers verder heeft doen toenemen.

Koersverloop dit jaar

Volgens sommige Blockchain-analisten, die een nieuw prijsmodel voor Bitcoin hebben uitgebracht, is de nieuwe bull-run van Bitcoin slechts een maand verwijderd. Het is vermeldenswaard dat de prijs van Bitcoin in februari ergens in de buurt van $ 10.000 schommelde, net voordat de Covid-19 pandemie de aandelenmarkten scherp corrigeerde. Bitcoin-analisten hadden al verwacht dat de prijs van BTC wat zou teruglopen, aangezien de prijs was afgewezen rond $ 10.500, een cruciaal weerstand niveau. Echter, door de paniek op de financiële markten, daalde de Bitcoin koers snel tot onder de $ 6.000, en uiteindelijk tot $ 3.600. Dit leidde tot een chaotische situatie op de cryptomarkt, aangezien meer dan $ 1 miljard aan posities was geliquideerd. Bitcoin-analisten zijn nu echter van mening dat we nu getuige zijn van de start van een nieuwe opwaartse trend die zich de komende maanden zal moeten voltrekken.

Opwaartse trend

Sinds maart is de prijs van BTC gestegen van $ 3.600 zonder enige grote correctie, en gedurende de hele periode zijn traders erin geslaagd om de belangrijkste ondersteuningsniveaus te verdedigen op $ 5.800, $ 6.500, $ 8.100 en zelfs $ 8.600. Inmiddels zijn we op een niveau van $12.200 aangekomen en heeft de koers een pauze genomen.

Het is cruciaal om te begrijpen dat, ongeacht de recente kleine correcties, de BTC koers nog steeds een opwaartse trend vertoont, zelfs als deze even zijwaarts beweegt. Het samenkomen van eerder genoemde bullish factoren en de veerkracht die we zien bij de belangrijkste ondersteuningsniveaus, suggereren dat Bitcoin getuige zal zijn van een sterke bull-run op de middellange termijn.

Stock to flow model

De Nederlandse analist Plan B ( dit is een pseudoniem. Hij wil anoniem blijven aangezien hij voor een grote bank werkt) heeft het “stock to flow” model, wat bekend is uit met name de grondstoffenmarkt, toe gepast op Bitcoin. Dit model voorspelt de prijs op basis van de algeheel aanwezige voorraad (alle Bitcoin die tot nu toe is gemined) in relatie tot de stroom van nieuwe munten die op de markt komen. Door de recente bitcoin halving is het aantal nieuwe munten die door Bitcoin-miners op de markt worden gebracht, gehalveerd. Het stock to flow model voorspelt nu een stijging van de koers tot $100.000.

Eerdere BTC bull runs

Als we kijken naar de data van de vorige stieren markten, dan schetst dat een positief beeld voor de Bitcoin koers de komende anderhalf jaar. Analisten die een onderzoek hebben uitgevoerd naar de eerdere Bitcoin bull-runs, die ook aanvingen kort na het halveren van de BTC beloning voor miners, suggereren dat de Bitcoin koers bijna 570 dagen zal blijven stijgen. Tot nu toe was dit al een uitstekend jaar voor Bitcoin. Tot op heden is de BTC/USD-koers zelfs met bijna 35% gestegen.

Toenemende acceptatie onder financiële instellingen

Momenteel bieden steeds meer grote financiële instellingen zowel aankoop- als bewaring faciliteiten voor cryptovaluta, wat zeker optimistisch is voor BTC. Met echte bankinstellingen die Bitcoin voor klanten aanhouden, bekijken steeds meer mensen Bitcoin als een geaccepteerde mainstream belegging. Opgemerkt moet worden dat toezichthouders in de VS onlangs de nationale banken hebben toegestaan ​​om namens hun klanten cryptocurrencies in bewaring te houden. Ook steeds meer fondsmanagers van grote beleggingsfondsen laten weten dat ze in Bitcoin zijn gestapt.

Gezien het bovenstaande lijkt het waarschijnlijk dat we de komende maanden getuige zullen zijn van een nieuwe Bitcoin bull-run. Dus bent u geïnteresseerd in het aanschaffen van Bitcoin, of zelfs in Bitcoin trading, dan is dit waarschijnlijk het juiste moment!

Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here