Big gaming computer set up with headset and two screens. There is an empty chair. Nobody is there and the screens show live streaming of an esport event. Note: Both images on the screens are my work. Property releases attached.

Ben jij van plan om gave games te gaan spelen op de computer? Dan heb je in veel gevallen met de spellen van deze tijd ook een computer nodig die daar op toegerust is: een zogenaamde game PC.

Advertentie

Maar ga je een game PC kopen, dan is het ook handig om te weten wat nu eigenlijk concreet het verschil is tussen een game PC en een ‘normale’ computer. We bespreken een aantal belangrijke factoren.

Processor

Een belangrijke factor in de snelheid van een PC is de processor. Hoe hoger de rekenkracht van dit onderdeel is, des te sneller je computer draait. Dat is voor gaming cruciaal. Daarom maken veel gamers gebruik van een zogenaamde i7 processor waar een i5 processor gebruikelijker is voor normale PC’s. Kies je voor een i5 processor om mee te gamen, dan kun je in het bijzonder bij het online gamen tegen het probleem aanlopen dat jouw tegenstanders en snellere computer hebben dan jij en daardoor sneller kunnen handelen in het spel. Dat maakt jouw game ervaring een stuk minder aangenaam.

Videokaart

Een van de significante ontwikkelingen die games ondergaan hebben de afgelopen decennia, zijn de graphics, oftewel de beelden. Deze zijn enorm in kwaliteit en detail omhoog gegaan. Maar dat vergt ook meer van een computer. Om beelden op hoge kwaliteit soepel weer te geven, heb je een videokaart nodig in je PC die dat faciliteert. Een basis videokaart in een normale PC is geschikt voor eenvoudige spellen, maar niet voor zware (online) games. Voor gamen in Full HD ben je het best gediend met een high end GTX of Radeon videokaart. Wil je games in virtual reality soepel kunnen spelen, dan heb je minimaal een GTX 1060 videokaart nodig. Voor gamen op 4K is dat minimaal een GTX 1080. Wil je nog jaren vooruit kunnen met games die nog meer eisen van je computer, dan kun je het beste voor een krachtige RTX videokaart gaan.

Prijs

Als je goed wilt kunnen gamen, moet je er wat voor over hebben. Bovenstaande zaken resulteren als vanzelfsprekend in het feit dat een gaming PC duurder is dan een computer voor normaal gebruik, omdat er simpelweg zwaardere hardware nodig is om het gamen mogelijk te maken. Desondanks kun je mooie aanbiedingen vinden voor een goede game computer op https://www.computer-bestel.nl/. En natuurlijk hangt het ook af van welke games je wilt gaan spelen wat je precies voor een hardware nodig hebt om dit mogelijk te maken. Maar zet liever te hoog in dan te laag, want dan loop je geheid tegen frustraties aan tijdens het gamen.

Uiterlijk

Een game PC is geen gewone, saaie en alledaagse computer. Daarom zorgen aanbieders van game PC’s er vaak voor dat de computer ook visueel interessant is. Bijvoorbeeld door een systeemkast met raampje en lichtgevende onderdelen. Bij gaming laptop is dat bijvoorbeeld een toetsenbord met mooie, bijzondere verlichting. Het voegt misschien niet zo veel toe aan de game ervaring, maar wel aan het idee dat je iets bijzonders gekocht hebt.

Onze tip voor wanneer je een game PC wilt gaan kopen, is om eerst goed na te denken wat de spellen zij die je erop wilt kunnen spelen en wat je budget is. Laat je vervolgens goed informeren over wat je nodig hebt en waar de gaming PC die jij op het oog hebt wel en niet tot in staat is. Een mooie bijkomstigheid van een sterke en snelle gaming PC, is dat hij zich overigens ook goed leent voor videobewerking. Dat kan mooi meegenomen zijn.

Dit artikel is geschreven door één van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here