Poll

TechPoll: wat is jouw favoriete virtuele assistent?

TechPoll
Iedere week proberen we in TechPoll onze lezers te triggeren. Een leuke vraag of een uitdagende discussie? Elke week iets anders.

Het begon allemaal in 1968 toen Stanley Kubrick de allereerste virtuele assistant ter wereld bracht. Onder de naam HAL 9000 zagen we in 2001: A Space Odyssey wat we vandaag een virtuele assistent noemen.

Aan de hand van ingewikkelde parserprogramma’s en stemherkenning zijn de HAL 9000’s van vandaag in staat om ons heel goed te begrijpen en kunnen ze al heel wat commando’s uitvoeren. Video’s, muziek, recepten, agenda-activiteiten, gesprekken, verlichting of een popcornmachine, het kan tegenwoordig allemaal bij je thuis.

Het aanbod aan virtuele assistenten is door de jaren heen ook gegroeid. Momenteel lijkt het alsof Google Assistent en Amazon Alexa de kroon spannen. Maar klopt dat wel? Wie gebruikt bijvoorbeeld Cortana? En zijn er fans van Bixby? Apple geeft Siri in ieder geval nog niet op.

In deze TechPoll willen we graag weten welke virtuele assistent jullie het liefst gebruiken en waarom. Laat van je horen en/of deel je mening in de comments onderaan het artikel.

Techpoll: wat is jouw favoriete digitale assistent?

Wat is jouw favoriete virtuele assistent?

  • Google Assistant (75%, 240 Votes)
  • Apple Siri (16%, 50 Votes)
  • Samsung Bixby (4%, 12 Votes)
  • Amazon Alexa (3%, 11 Votes)
  • Microsoft Cortana (2%, 8 Votes)

Aantal stemmen: 321

Laden ... Laden ...

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business