Apple TV Plus opinie

Apple betreedt met Apple TV Plus de wereld van streaming. Het nieuwe platform is inmiddels enkele weken op de markt, maar wat valt er zoal te beleven? Wij vertellen je er meer over.

Advertentie

De wereld van streamingdiensten is de afgelopen jaren behoorlijk groot geworden als we kijken naar het aantal abonnees. Inmiddels is er in elke straat wel een abonnee of twee te vinden. De grootste speler is zonder meer Netflix, dat naast grote AAA-titels ook steeds meer eigen content produceert. Na Amazon Prime Video en Telenet Play More wordt de spoeling vrij dun. Met de officiële release van zowel Disney Plus als Apple TV Plus komt er eindelijk wat gewenste concurrentie op de markt.

Anders dan anderen

Apple zou Apple niet zijn als haar nieuwste product zich niet op diverse vlakken onderscheidt van de concurrentie. Met Apple TV Plus brengt het een streamingdienst op de markt met een bijzonder beperkt aanbod. In plaats van kwantiteit richt Apple zich op kwaliteit. Ten tijde van de release is er ongeveer een tiental shows te bekijken. Vrijwel alle huidige en te verschijnen shows zijn exclusief gemaakt voor het platform van de Amerikaanse technologiefabrikant, waarover later meer.

Apple TV Plus moet je zien als een uitbreiding van de Apple TV-applicatie. Daarin vind je namelijk alle Apple TV Plus-content terug. Toch heeft Apple TV Plus geen eigen tabblad in de service; shows staan gepositioneerd tussen andere content, waardoor je mag spreken van een redelijk onoverzichtelijk aanbod. Waarschijnlijk komt er in de nabije toekomst wel een apart tabblad, maar wellicht dat Apple zelf ook inziet dat er momenteel nog erg weinig te bekijken valt via Apple TV Plus.

Apple TV Plus opinie
Apple TV Plus bekijk je via de Apple TV-app.

Beschikbare content op Apple TV Plus

Apple TV Plus biedt exclusieve shows, films, én documentaires aan van gerenommeerde regisseurs. Hieronder bevinden zich toppers als JJ Abrams, Steven Spielberg en M. Night Shyamalan. Momenteel zijn er tien shows te bekijken (Servant en Truth Be Told vanaf 28 november en 6 december), maar het ligt in de lijn der verwachtingen dat er vóór de jaarwisseling nog enkele nieuwe shows te bekijken zijn. Hieronder nemen we de titels van het eerste uur in vogelvlucht met je door.

The Morning Show is zonder meer de meest in het oog springende show, al is het alleen maar vanwege de topacteurs die Apple heeft weten te strikken. De serie volgt het verhaal van het ochtendjournaal in de Verenigde Staten, en met name de grimmige praktijken achter de schermen. Steve Carell verliest zijn baan als nieuwslezer door een twijfelachtig #MeToo-verhaal. A-actrice Jennifer Anniston behoudt haar baan in het ochtendjournaal, maar ziet in rijzende ster Reese Witherspoon een gewaagde concurrent.

The Morning Show Apple TV Plus
The Morning Show kent een ijzersterke cast.

For All Mankind houdt zich bezig met de ruimtewedloop van de 20e eeuw tussen de Verenigde Staten en de Sovjet Unie. Hoe zou de wereld zijn als de ruimtewedloop nooit afgelopen was? Een van de mogelijke antwoorden op die vraag zien we in For All Mankind, een parallel universum waarin het ruimtevaartprogramma dé droom van elke jonge Amerikaanse inwoner is. In de serie volg je enkele NASA-astronauten en hun gezinnen in de strijd om en naar de ruimte. Hoofdrollen zijn onder meer weggelegd voor Joel Kinnaman, Michael Dorman en Wrenn Schmidt.

SEE speelt zich af in een vrij unieke wereld waarin een kwaadaardig virus bijna de gehele mensheid heeft uitgeroeid. Degenen die het virus hebben overleefd, zijn allemaal blind. Het verhaal gaat over twee nieuwgeborenen die tegen de verwachting in wél kunnen zien. De (blinde) koningin wil echter koste wat kost deze kinderen in haar macht krijgen. Hoofdrollen zijn weggelegd voor onder meer Jason Momoa en Alfre Woodard.

See
Zolang je niet al te lang stilstaat bij het verhaal, is SEE ontzettend goed.

Dickinson is de ideale serie voor iedereen die van een klassiek verhaal houdt. Deze serie speelt zich af in de 19e eeuw en vertelt het verhaal van poëet Emily Dickinson. Deze semi-comedyserie zit vol met zwarte humor over botsende gezinnen en families, gezien door de ogen van jonge dichteres Emily. De jongedame doet er alles aan om haar stem te laten horen. De hoofdrol wordt vertolkt door Hailee Steinfeld.

The Elephant Queen is misschien wel de mooiste content die je kunt bekijken op Apple TV Plus, al is het maar vanwege de indrukwekkende dieren die je ziet rondlopen. Deze documentaireserie vertelt het verhaal van matriarch Athena die met haar olifantenkudde een bijzonder indrukwekkende reis maakt. De serie wordt verteld door Chiwetel Ejiofor. Hoewel de naam je misschien niet meteen iets zegt, herken je de stem mogelijk van The Lion King-remake; Chiwetel zorgde voor de stem van Scar.

The Elephant Queen
De schoonheid van de natuur vind je in The Elephant Queen.

Als laatste heeft Apple nog drie kindershows in de aanbieding en één exclusieve show. Snoopy in Space is een nieuwe seizoen over de hond Snoopy die naar de ruimte wil gaan. Ghostwriters is een remake van de jaren negentig, en vertelt het verhaal over vier kinderen die via een mysterieuze geest worden samengebracht in een buurtboekwinkel en samen moeten ontsnappen. Helpsters is een moderne versie van Sesamstraat en richt zich op de allerkleinsten. Oprah is ook op Apple TV Plus te vinden met haar eigen serie, waarin het schrijvers met een bijzonder verhaal interviewt.

Kijkervaring

Door het imago wat Apple de afgelopen jaren heeft opgebouwd, verwachten we niet anders dan dat Apple TV Plus een waar genot is om shows op te bekijken. Veel van de series op de streamingdienst ondersteunen 4K en HDR, waardoor het met de beeldkwaliteit in ieder geval wel goed zit. De verbinding via onze stabiele Wi-Fi verbinding werkte perfect; er traden geen zichtbare problemen op rondom de framerate of het bufferen.

In tegenstelling tot de strategie van Netflix, waar gebruikers doorgesluisd worden naar nieuwe content in zo min mogelijk clicks, is de Apple TV-app erop gemaakt om meer content te tonen, waaronder relevante informatie en shows. Dit maakt de reis richting de serie of film die je wil bekijken een meer gedenkwaardige ervaring. Een mooie toevoeging in de app is de optie om het uiterlijk van de ondertiteling aan te passen. Ook is het mogelijk om audiobeschrijving toe te voegen aan diverse shows.

Ondersteuning en prijs Apple TV Plus

De Apple TV-app, de applicatie die nodig is om Apple TV Plus te gebruiken, vind je terug op Samsung-televisies van 2018 en nieuwer, het Roku-platform, Amazon Fire TV Stick, en alle moderne apparaten die behoren tot het iOS ecosysteem, namelijk: iPhone, iPad, MacBook en Apple TV. Heb je een Android-smartphone? Dan moeten we je teleurstellen; er zijn voor nu geen plannen bekend om de dienst beschikbaar te maken voor de aartsvijand van Apple.

Wil je een abonnement afsluiten? Daarvoor moet je maandelijks 4,99 euro overmaken naar Apple. Weet je nog niet zeker of Apple TV iets voor jou is? De techgigant geeft je de mogelijkheid om zeven dagen de nieuwe dienst te testen. Koop je op korte termijn een iPhone, iPad, Mac, of Apple TV? Dan hebben we goed nieuws: Apple trakteert nieuwe gebruikers met één jaar gratis Apple TV Plus.

Toekomstmuziek

De streamingdienst zal zich de komende maanden moeten bewijzen met nieuwe content. Voor nu zijn er enkele geplande shows die de komende maanden moeten verschijnen. Little America is een van deze shows. Deze serie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Epic Magazine, en wekt de bijzondere verhalen van Amerikaanse immigranten tot leven.

The Banker Apple TV Plus
Met Samuel L. Jackson kan deze film niet floppen, toch?

Verder verschijnt binnenkort de veelbelovende film The Banker, met onder meer Samuel L. Jackson en Anthony Mackie. Zij spelen twee Afro-Amerikaanse ondernemers die in de jaren vijftig proberen hypotheken te verstrekken aan andere Afro-Amerikanen in Texas. Ook Hala gaat waarschijnlijk hoge ogen gooien. In deze film volgen we een middelbare scholiere die moeite heeft met het combineren van haar islamitische opvoeding en het leven als puber in een grote Westerse stad.

Momenteel is er nog niet veel te beleven op het nieuwe platform van Apple. Natuurlijk: de focus op originele, kwalitatief hoogstaande shows is een welkome verandering ten opzichte van Netflix, dat meer gericht lijkt te zijn op kwantiteit af en toe. Het is aan Apple om te bewijzen dat gebruikers zich na de testperiode geneigd voelen om een abonnement af te sluiten, maar vooralsnog is Apple TV Plus een verre van volwaardig alternatief voor andere grote streamingdiensten.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here