Robomow RS635 review
RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • Breed maaivlak
  • Handige app
  • Snel
  • Efficiënt
CON
  • Loodzwaar
  • Luid

De Robomow RS635 blinkt uit in randmaaien en kan gemakkelijk hoog gras aan dankzij zijn kracht en brede messen.

De RS635 is een flinke jongen die 56 cm breed maait dankzij twee flinke messen. Hij is ook krachtig genoeg, zodat je geen aparte grasmaaier meer nodig hebt voor hoog gras. Door zijn maaibreedte is de RS635 zo doorheen onze testtuin gevlogen, bijna dubbel zo snel als de Ambrogio L30 Elite S+ die ‘best of the rest’ is qua snelheid.

Wat Robomow wel uitzonderlijk goed doet, is randmaaien. Doordat één mes iets meer naar buiten wordt geplaatst, kan de Robomow RS635 heel goed de randen maaien. Dat is bij andere robotmaaiers nog steeds het grootste zwakke punt. De RS635 kan tot op 10 centimeter van de kant maaien waar een muur staat, terwijl perkjes en andere obstakels geen probleem vormen om het gras perfect af te rijden. De veiligheid wordt gegarandeerd doordat je op de plaats waar het mes dicht bij de rand komt, hem niet kan oppakken of er een voet onder kan steken.

Oppakken is trouwens lastig, omdat het toestel heel zwaar weegt. De plaatsing van het handvat zorgt ervoor dat het extra moeilijk is om hem te verplaatsen. De Robomow RS635 kan gemakkelijk hoog gras aan, maar dan wordt hij ook veel luider door de maaimotoren die harder moeten werken.

Eens je gras in topvorm is, maakt hij toch nog altijd meer lawaai dan een gemiddelde robotmaaier. De app (iOS, Android) maakt de installatie bijzonder simpel, en je kan de maaier zelfs manueel bedienen door je smartphone als afstandsbediening te gebruiken.

De dubbele messen zijn een absolute troef en het randmaaien is iets wat we in elke robotmaaier wensen. De RS635 toont waarom Robomow al zoveel jaren ervaring heeft in het vak, en laat de concurrentie achter zich. Absolute topklasse, zonde dat het prijskaartje zo pittig is.


Geïnteresseerd in de Robomow RS635? Koop deze robotmaaier via Coolblue.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here