Reviews

Robomow RS612 review: groot voorbeeld

Voordelen
Handige app
Maait breed dankzij dubbele messen
Randmaaien
Nadelen
Zwaar toestel
Soms iets te luid
Aanbevolen prijs: €1899
Waar te koop?
Totaalscore 9
Robomow zit al meer dan 20 jaar in het vak van robotmaaiers. Kan het die voorsprong omzetten naar betere producten dan de concurrentie?

Vorig jaar hebben we de Robomow RC306 getest. Die had hier zeker niet misstaan, want tot op vandaag is dat nog steeds de beste robotmaaier met zijn interessant prijskaartje. De RS612 kost 600 euro meer, maar dan heb je ineens een flinke jongen die 56 cm breed maait dankzij twee flinke messen. Hij is ook krachtig genoeg zodat je geen aparte grasmaaier meer nodig hebt voor hoog gras. Door zijn maaibreedte is de RS612 zo doorheen onze testtuin gevlogen, bijna dubbel zo snel als de Ambrogio die ‘best of the rest’ is snelheid.

Randmaaien

Wat Robomow wel uitzonderlijk goed doet, is randmaaien. Doordat één mes iets meer naar buiten wordt geplaatst, kan de Robomow RS612 heel goed de randen maaien. Dat is bij andere robotmaaiers nog steeds het grootste zwakke punt. De RS612 kan tot op 10 centimeter van de kant maaien waar een muur staat, terwijl perkjes en andere obstakels geen probleem vormen om het gras perfect af te rijden. De veiligheid wordt gegarandeerd zodat je op de plaats waar het mes dicht bij de rand komt, niet kan pakken of een voet onder kan steken.

Oppakken is trouwens behoorlijk lastig, omdat het toestel heel zwaar weegt. De plaatsing van het handvat zorgt ervoor dat het extra lastig is om hem te verplaatsen. De Robomow RS612 kan gemakkelijk hoog gras aan, maar dan wordt hij ook veel luider door de maaimotoren die harder moeten werken.

Eens je gras in topvorm is, maakt hij toch nog altijd meer lawaai dan een gemiddelde robotmaaier. Wanneer je in de tuin wandelt, zal je hem horen maaien. Dat kan je niet van de meeste andere robotmaaiers in onze test zeggen.

Dubbele messen

De app maakt de installatie bijzonder simpel, en je kan de maaier zelfs manueel bedienen door je smartphone als afstandsbediening te gebruiken. Het is wel zo dat Robomow vooral voor iOS programmeert, en de Android-versie wat stiefmoederlijk behandelt. De Android app draait lang niet zo vlot, en bevat bovendien enkele fouten waardoor sommige functies minder goed bereikbaar zijn.

De dubbele messen zijn een absolute troef en het randmaaien is iets wat we in elke robotmaaier wensen. De RS612 toont waarom Robomow al zoveel jaar ervaring heeft in het vak, en laat de concurrentie achter zich. Het interessantste is vooral zijn prijskaartje. Waar andere merken soms iets goedkoper zijn, komen ze niet in de buurt van de prestaties die deze robotmaaier aflevert. Absolute topklasse.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business